reklama 11B

Military s Miloslavem Příhodou: Terénní překážky

Máme pro vás druhý díl série tréninkových videí, která jsou věnována všestrannosti. Průvodcem a lektorem je český reprezentant, mistr ČR Miloslav Příhoda a jeho další lekce je zaměřená na překonávání překážek v terénní zkoušce…
26.04.2017 15:15  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

DRUHOU LEKCI S MILOSLAVEM PŘÍHODOU SLEDUJTE ZDE

Terénní jízda neboli cross-country je jednou ze třech částí soutěží ve všestrannosti. Vzhledem k náročnosti na ní musí být jezdec i kůň velmi dobře připraven. V tomto díle pořadu s Miloslavem Příhodou si ukážeme různé možnosti profilů překážek v terénu.

Velmi často se v různých úrovních všestrannosti překonává voda nebo různé vodní příkopy a prohlubně. To je tedy jedna z prvních překážek, která je pro pětiletého koňského figuranta připravená. Dozvíme se také, jak se nacvičuje překonání proutěnek. 

Už v lehkých úrovních obtížností je třeba, aby kůň dokázal skákat z různých i poměrně ostrých úhlů nájezdu. Připraven je také takzvaný „corner“, kdy dvojice skáče přes rohovou překážku. 

Na všechny situace je třeba koně velmi dobře natrénovat, protože jakékoliv zaváhání v terénní jízdě může znamenat potíže včetně pádu.

Sledujte druhou lekci Miloslava Příhody!




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE