reklama 11C

Mikulášské hobby závody pod vedením andělů

První prosincovou sobotu uspořádal Hřebčín Kněžičky. Mikulášské hobby závody unikátní především tím, že kombinovaly drezurní i skokové soutěže. Vzhledem k počasí se celé dění odehrálo v jezdecké hale areálu Hřebčína Ostrov u Chlumce nad Cidlinou.
05.12.2016 14:52  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12C

Fotogalerie: Pavlína Záhorová

Na programu byly dvě drezurní a dvě skokové soutěže, které byly odděleny navíc ukázkou stylového hodnocení skokové řady. U skokových soutěží se krom klasického vyhodnocení dle tabulky A, hodnotil rovněž styl dvojice na základním parkuru a na závěr dne byli vyhlášeni také vítězové takzvané Malé a Velké túry. Toto hodnocení se týkalo jezdců, jež absolvovali s tím samým koněm drezurní i skokovou soutěž. Malá túra představovala kombinaci úlohy Z1 a skoků do 70 cm, Velká túra pak kombinaci úlohy L0 a skoků do 90 cm. O vyhodnocení všech soutěží se postaral sbor rozhodčích ve slušivém andělském přestrojení a to ve složení Otakar Vondrouš, Jan Tvarůžek a Tereza Šrámková.
 
A jak to celé dopadlo?
 
Nejlepší hodnocení v úloze Z1 získala Jana Ročková a Germanicus (60,294 %), v L0 pak Andrea Kučerová a Netvor (58,696 %). Nejvyšší hodnocení stylu v gymnastické skokové řadě získala dvojice Natalia Tarabini a Maruše (8,06). Vítězkou hobby parkuru do 70 cm se dle klasického hodnocení stala Sylvia Horáčková a Granora-K, zatímco nejlepší styl na základním parkuru předvedla opět Natalia Tarabini s Maruší (8,2). Nejrychlejší v rozeskakování hobby parkuru do 90 cm byl Jakub Šibrava s Parisem, nejstylovější na základním parkuru pak Klára Zemanová a Lump (7,6). 
 
Po sečtení všech výsledků si pak žlutou kokardu z Malé túry vybojovala domácí dvojice Celine Tříšková a Everdej, ve Velké túře nasbírala nejvíce bodů Andrea Kučerová a Netvor.
 

Další informace, fotografie a výsledky najdete na www.hrebcin-knezicky.cz.

Foto a text: Pavlína Záhorová




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE