reklama 11D

Mezinárodní spřežení v Lipici ovládli Maďaři

Týden před Světovým pohárem v Nebanicích, přesněji 2. - 5. července, proběhly mezinárodní závody spřežení také v Lipici ve Slovinsku. Nejsilnější zastoupení prakticky ve všech kategoriích měli Maďaři a Italové, kteří si rozdělili nejlepší umístění.
06.07.2015 09:23  |  Rubrika: Sport  |  FANCLUB  |  APLIKACE
reklama 12D

Ilustrační foto: Lucie Spiwoková

Při pohledu do výsledkových listin, vynecháme-li právě maďarské a italské reprezentanty, se zdá, že závody v Nebanicích jsou pro jezdce, k naší velké radosti, atraktivnější. Roli v tom jistě také hraje fakt, že letošní lipická soutěž čtyřspřeží není zařazena v seriálu World Cup, zatímco v roce 2014 se do série započítávala a vyhrál Werner Ulrich, jezdec nejlepší světové desítky, který tento rok dal přednost Nebanicím. Čeští jezdci Lipici ve svých výjezdových plánech zcela vynechali, někteří ve stejném víkendu zamířili do Drebkau (také jsme psali viz. níže). Na start soutěže čtyřspřeží se v Lipici postavily jen čtyři kočáry. Vyhrál Maďar Zoltán Lázár, před dvěma krajany Attilou Bárdosem a Kristofem Osztertagem, čtvrtý dojel Ital Carlo Mascheroni
 
Ve dvojkách nenašel přemožitele opět jezdec z Maďarska, Jozsef Dobrovitz mladší před Vilmosem Lázárem. Třetí místo patřilo Geraldovi Rösslerovi (AUT). Italové se usadili na čele soutěže jednospřeží. Seřadili se na medailové pozice takto: Cristiano Cividini, Luca Cassottana a Flavio Lunardon. Navíc Cristiano Cividini vyhrál i soutěž jedniček pro pony. Pony čtyřspřeží patřilo Vilmosi Jámborovi mladšímu. Závody CAI3* Lipica 2015 se tedy staly pouze italsko-maďarskou záležitostí. Naše zraky se už ale pomalu upírají do západního cípu Čech, kde se při CAI3* Nebanice představí světová špička. 
 
Kompletní výsledky z CAI3* Lipica 2015 najdete ZDE



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE