reklama 11A

Martinický DJ Cup pro Jana Zwingera

V rámci Skokového poháru České pojišťovny v Martinicích, který se konal ve dnech 22. – 24. dubna, zahájil také čtvrtý ročník seriálu pro jezdce do 21 let Dance and Jump Czech Junior Cup....
26.04.2011 17:56  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A

Do 1. kvalifikačního kola bylo zařazeno během tří dnů celkem sedm soutěží a nejvíce se v nich dařilo Janu Zwingerovi.

Jezdci sbírají v jednotlivých soutěžích body za umístění a to dle obtížnosti parkuru. Při výškách překážek 120 centimetrů získá např. vítěz 10 bodů a osmý umístěný jeden bod. V soutěži vyšší o 10 centimetrů je za vítězství již 15 bodů a na parkuru vysokém 140 centimetrů je to ještě o 3 body více.

Po třech dnech nashromáždil Jan Zwinger celkem 56 bodů a ujal se tak vedení. Zvítězil např. v sobotní soutěži Mercedes-Benz Jump Tour na výšce 130 centimetrů, druhý byl ve stejně obtížné páteční Ceně Kamono-Granit a v Ceně Bohemia Sekt na parkuru o deset centimetrů nižším skončil třetí.

Druhé místo v 1. kvalifikaci Dance and Jump Czech Junior Cupu 2011 obsadila dvojnásobná vítězka tohoto seriálu z let 2008 a 2009 Barbora Tomanová. V součtu se na jejím kontě objevilo 50 bodů, což je o sedm více, než v případě třetí umístěné Nathalie Crnkové.

Všichni tři uvedení jezdci již patří i do absolutní špičky mezi seniorskými jezdci a pravidelně startují v nejtěžších soutěžích doma i v zahraničí. Jen v loňském roce se těmto třem jezdeckým nadějím podařilo zvítězit v šesti z jedenácti Velkých cen zařazených do skokového poháru. Jan Zwinger vyhrál v Opavě, ve Strakonicích a v Ostravě, Barbora Tomanová v kolínské Velké ceně konané na Ptýrově a ve Frenštátu pod Radhoštěm, Nathalie Crnková pak vybojovala prvenství ve Velké ceně Prahy. Poslední jmenovaná byla dokonce vyhlášena při březnovém galavečeru Český kůň na pražském Žofíně absolutní skokovou jezdkyní roku 2010.

Jde tak vidět, že letošní Dance and Jump Czech Junior Cup má opět naprosto skvělé obsazení.
 




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE