reklama 11B

MS spřežení pro pony se konalo v německém Mindenu

Mistrovství světa ve spřežení se pro pony konalo v německém Mindenu letos ve dnech 18. – 20. srpna a v silné sestavě se představili především domácí, když ovládli týmovou soutěž i dvě kategorie. Češi tentokrát bohužel na šampionátu chyběli…
21.08.2017 11:15  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

V nejnáročnější kategorii čtyřspřeží pony se nakonec z první příčky radoval Michael Bügener z Německa, který přitom zajel až sedmou nejlepší drezuru. Nicméně po vydařeném maratonu se posunul na druhou pozici a v neděli si dobrým výkonem v parkuru zajistil zlatu medaili. Celkem si na konto připsal 169,92 bodů. Druhý skončil Jan De Boer (173,07 trestných bodů) z Nizozemí a bronz putoval do Belgie prostřednictvím Tinne Bax (173,90 trestných bodů).

V párech si pro vítězství nakonec dojela britská jezdkyně Tara Wikinson, a to o pouhých 0,26 trestných bodů. O všem rozhodoval až závěrečný parkur. Jednalo se o nejvyrovnanější kategorii tohoto světového šampionátu.

Kategorie jednospřeží opět vyšla nejlépe zástupci z Německa. Zlatou medaili si za své výkony zasloužila Marlena Brenner. V soutěži obdržela celkem 152,50 trestných bodů a měla náskok více jak tří bodů na další umístěné.

Německo se zároveň radovalo i v týmové soutěži, v níž se počítaly výsledky ze všech tří kategorií, a to vždy dvěma nejlepším jezdcům maximálně ze tří nahlášených. Němci měli náskok více jak 12 bodů na druhé Nizozemí a třetí Belgii.

Kompletní výsledky naleznete ZDE




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE