reklama 11D

MČR dětí a juniorů 2016 v Olomouci se blíží

Equine Sport Centrum Olomouc je v tomto roce pořadatelem mnoha významných závodů. Mimo blížící se CSI či finále ČSP, se zde bude poprvé konat i MČR. V první polovině července se areál stane centrem pro nejlepší ve skocích v kategorii děti a junioři…
20.06.2016 19:11  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Ilustrační foto archiv Jezdci.cz

Nyní finišují přípravy programu a účastníci si plní poslední kvalifikace, uzávěrka přihlášek se blíží. Již nyní je s napětím očekáváno, kteří z těch nejlepších z MČR 2015 či z těch, kteří často úspěšně hájí tuzemské barvy v zahraničí, uvidíme v bojích o medaile. Každý rok se obsazení kategorií z důvodu věkového posunu mění, a tak kategorie dětí jsou vždy oživena novými nadějemi. U mladších juniorů je zajímavé sledovat, jak účastníci zvládají posun do vyšší obtížnosti, a kategorie starších juniorů je díky nejvyšší obtížnosti a zkušenosti jezdců vyvrcholením celého závodu. Největší novinkou letošního MČR ve skocích v této kategorii je možnost účasti vyššího počtu družstev než v předchozím roce.

Soutěž družstev je podruhé připravena pro dvě samostatné kategorie, a to pro děti a pro juniory. Do každé z těchto dvou kategorií mohou jednotlivé oblasti vyslat po dvou družstvech. se proto očekávat, že i v kategorii dětí bude v tomto roce účast velmi zajímavá. Co se týká jednotlivých kategorií, kategorie jednotlivců jsou jako tradičně tříkolová a kategorie družstev dvoukolová. Družstva je možné definitivně sestavovatpo odjetí prvních kol jednotlivců, což bude jedním z nejdůležitějších úkolů vedoucích ekip.

Co se týká programu závodu MČR, po sportovní stránce závod zatraktivní zahraniční stavitel, a myšleno je i na mimosportovní aktivity. Bohatý doprovodný program je připraven nejen pro soutěžící, ale i pro diváky. MČR je vždy akcí společenskou, kde se tradičně setkávají příznivci koní a jezdeckého sportu. Díky přímé vazbě mistrovských soutěží na oblasti ČJF je MČR i současně akcí, kde mají účastníci možnost závodit v teamovém duchu, a diváci podporovat zástupce svého regionu. Ale v první řadě je závod MČR považován za důležitou motivaci pro nejmladší generaci sportovců. Pořadatel proto připravuje pro umístěné atraktivní ceny i trofeje, a pro všechny účastníky uvítací dárky, které obdrží při prezentaci. Výhry dané propozicemi závodu navíc zatraktivní příspěvek ČJF. Atmosféru programu závodu pak určitě podpoří slavnostní ceremoniály.

Zástupci pořadatele touto cestou zvou Vás všechnysportovce, příznivce koní a jezdeckého sportu či další návštěvníky, a doufají, že po atraktivním zahájení letní sezony mezinárodními závody CSI*** bude závod MČR další významnou akcí v olomouckém areálu. Pořadatel je připraven zajistit příjemné prostředí pro všechny, kteří závod navštíví.

Tisková zpráva: Pavlína Bůžková 




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE