reklama 11D

Lukáš Klouda v Salzburgu potvrdil roli favorita

Český voltižní jezdec Lukáš Klouda s přehledem zvítězil v druhém kole Světového poháru pořádaném v rakouském Salzburgu v rámci koňské mega akce Pappas Amadeus Horse Indoors, jejíž součástí jsou také skokové a drezurní závody...
08.12.2012 18:20  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 

Lukáš Klouda zvítězil nejen v Mnichově, ale i v Salzburgu. Foto Karl-Heinz Frieler/ FEI
 
Bez ohledu na výsledky souběžně konaných závodů voltižního Světového poháru v Paříži tak zůstává v jeho vedení. Pořadí na prvních třech příčkách soutěže v Salzburgu je zcela totožné, jako tomu bylo při úvodním kole konaném začátkem listopadu v Mnichově. Český reprezentant za sebou nechal dva německé jezdce Viktora Brüsewitze a Torbena Jacobse. Tentokrát ovšem ještě s výraznějšími rozdíly v hodnocení. V páteční úvodní části obdržel 8,718 bodu, zatímco druhý Victor Brüsewitz o více jak půl bodu méně. V sobotu již sice jejich rozestup byl jen něco málo přes dvě desetiny, ale to nemění nic na tom, že Lukáš Klouda obdržel dalších 15 bodů do světového žebříčku a tak čtyřbodový náskok před Brüsewitzem se součtem 26 bodů po dvou kolech. Jacobs Torben s 22 body pravděpodobně klesne na čtvrtou příčku, jelikož lze předpokládat, že v Paříži si „domácí“ Ivan Nousse přičte k současným devíti plný počet patnácti bodů.
 
Vedle Lukáše Kloudy startoval v Salzburgu za Českou republiku také Josef Zelinka. Ten si dokonce s sebou tentokrát zval ze své pražské Tělovýchovné jednoty Orion koně Lugano 2 s lonžérkou Norou Hořickou. V obou kolech jej však rozhodčí ohodnotili téměř shodně a 7,132, resp. 7,136 bodu stačilo jen na 6. příčku, která v tomto případě výsledkovou listinu uzavírala. Kompletní výsledky jsou k nahlédnutí na adrese www.amadeushorseindoors.at.
 
Před březnovým finále Světového poháru pořádaném v německém Braunschweigu proběhnou ještě dvě kvalifikační kola. V Lipsku budeme moci ve dnech 17. – 20. ledna držet palce Lukášovi Kloudovi, který se opět utká mj. Viktorem Brüseitzem a Torbenem Jacobsem. Josef Zelinka si pro třetí start vybral francouzské Bordeaux, kde se bude o poslední body bojovat 8. – 10. února. Do finále pak postoupí nejlepší šestice. Lze tedy očekávat, že Lukáš Klouda by v této sestavě rozhodně neměl chybět a pokud mu forma vydrží i v novém roce, bude jedním z hlavních adeptů na celkové prvenství.



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE