reklama 11D

Loučí se stříbrný kůň z Normandie Orient Express

V listopadu oznámil hřebčinec Haras des Coudrettes, že hřebec Orient Express HDC, který byl po léta oporou francouzské reprezentace v sedle s Particem Delaveauem, končí kariéru. Mezi jeho výrazná umístění patří stříbro z finále WEG 2014.
22.11.2016 13:02  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Delaveau s Orient Expressem při vítězství v SP 2013 v Helsinkách. Foto: Tapio Maenpaa

Hřebec plemene Selle France Orient Express HDC tvořil mnoho let dvojici s jezdcem Patricem Delaveauem. Letos čtrnáctiletý hnědák je po otci Quick Star z matky po Le Tot de Semilly.
 
Blýskl se ve své kariéře mnoha výbornými výkony na nejtěžších parkurech světa. V roce 2014 na světových jezdeckých hrách WEG v Caen v Normandii byl Delaveau s Orient Expressem jednou ze čtyř finálových dvojic. Nakonec spolu vybojovali stříbro v soutěži jednotlivců i týmů.
 
V soutěžích Poháru národů dosáhl ve francouzských barvách vítězství mimo jiné v roce 2013 ve finále v Barceloně. Vyhrál také Grand Prix při CSIO5* v Rotterdamu 2014 nebo v La Baule v roce 2013. 
 
Fanoušci se s Orient Expressem rozloučí během Longines Masters v Paříži začátkem prosince, potébude působit pouze v chovu.
 
Zdroj: WOJS



Štítky: skokyNormandie
reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE