reklama 11B

Hvězdný parkurový kůň Plot Blue ukončil kariéru

Během závodů CHI Ženeva, které proběhly od 10. do 13. prosince, se rozloučil se zářnou sportovní kariérou osmnáctiletý hřebec Plot Blue, který v sedle s Marcusem Ehningem po léta skvěle reprezentoval Německo v parkurovém skákání.
16.12.2015 13:40  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

V roce 2014 vyhrála dvojice Marcus Ehning a Plot Blue Velkou cenu ve Vídni při sérii Longines Global Champions Tour. Foto: LGCT Stefano Grasso

Hnědák plemene holandský teplokrevník se narodil v roce 1997 v nizozemském Rosmalenu, jeho otcem je Mr. Blue, matka je Ilotte po hřebci Pilot. 
 
Do roku 2007 jej sedlal švýcarský jezdec Werner Muff, později jej začal jezdit Němec Marcus Ehning. Za osm let jejich spolupráce mnohokrát podpořili německý národní tým v Pohárech národů a reprezentovali také na světových jezdeckých hrách, mistrovství světa, mistrovství Evropy i olympijských hrách.
 
V roce 2010 vybojovali titul mistrů světa v týmové soutěži na světových jezdeckých hrách v Kentucky. Tentýž rok na jaře vyhráli finále série World Cup v Ženevě
 
Marcus Ehning s hřebcem Plot Blue také získal bronz jako člen družstva na evropském šampionátu 2009 ve Windsoru. Rád bude vzpomínat i na olympiádu 2012 v Londýně, kde v soutěži jednotlivců obsadili krásnou pátou příčku. V sedle tohoto hřebce navíc vyhrál Ehning několik Velkých cen (Lyon, Cáchy, Paříž, Göteborg, St. Gallen, Cannes a další) a s kolegy z národního týmu také Poháry národů například v Hicksteadu nebo Falsterbo. 



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE