reklama 11B

Kůň 2012: Soutěž o hříbě a expozice postrojů

Při 19. ročníku výstavy Kůň v Lysé nad Labem lze tradičně v divácké anketě vyhrát hříbě norického koně. Anketa bude probíhat po celou dobu výstavy. Soutěžní kupon najdete v katalogu. Těšit se můžete i na expozici historických postrojů...
04.09.2012 11:11  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12D

 

Divácká cena. Foto archiv pořadatele
 
Hříbě norického koně samozřejmě není jediná cena pro návštěvníky. Ve hře je dalších 20 hodnotných cen od ostatních sponzorů. Nezapomeňte tak při návštěvě výstavy Kůň pořádané ve dnech 21. – 23. 9. 2012 na katalog, který bude k dostání na pokladnách u vstupu!
 
Během zářijové výstavy Kůň 2012 v Lysé nad Labem budou její návštěvníci moci zhlédnout také expozici historických postrojů. Jedná se o část soukromé sbírky v majetku pana Bc. Petra Doubka, který ji převzal a spravuje po svém otci, vynikajícím drezérovi, milovníkovi a znalci historických postrojů MVDr. Pavlu Doubkovi.  
 
Celá sbírka čítá na 150 kusů tažných vozových i kočárových postrojů, ozdobných závěsek a dalšího jezdeckého i vozatajského vybavení, které pochází z celé Evropy od Balkánu až po Skandinávii. Nejstarší postroje datují svůj původ k polovině 19. století, dodnes jsou však kompletní a použitelné ke svému původnímu účelu.
 
Expozice nabídne ty nejzajímavější a nejkrásnější kousky. Hojně zdobené arcibiskupské kočárové postroje, postroj na jednospřeží švédské královské rodiny, tradiční bavorskou formaninu, parádní generálskou jezdeckou výstroj či kolekci ozdobných závěsek, které dodnes reprezentují své majitele, formany a povozníky z celé České republiky a zejména z Plzeňska. 
 
Ke sbírce patří i kočár typu Viktorie, který návštěvníky výstavy uvítá již ve vstupní hale a je zástupcem klasického typu kočárů, které se používají od jejich vzniku v Paříži roku 1860 až dodnes. 
 
Expozice bude doplněna informačním textem a popisky.



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE