reklama 11B

Kellnerová, Kolowratová a Vacková nové mistryně ČR

V Martinicích u Březnice vyvrcholilo v neděli 11. srpna třídenní mistrovské klání dětí a juniorů v parkurovém skákání. Závěrečnou soutěž starších juniorů ovládla po napínavém rozeskakování tří dvojic Anna Kellnerová s klisnou Curley Sue...
11.08.2013 19:39  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
Mezi mladšími juniory a dětmi se nejvíce radovaly jezdkyně, které v těchto dnech mají narozeniny. Francesca Kolowrat-Krakovská je slaví dnes a Veronika Vacková zítra.
 
Veronika Vacková a Nicky II. Foto Josef Malinovský
 
 
Druhá jmenovaná zvítězila s Nicky II v soutěži dětí poté, co se musela o prvenství rozeskakovat s Lenkou Heřmánkovou a Pay Day. Zatímco její konkurentka v poslední části soutěže inkasovala dvakrát, Veronika s Nicky si dovolila jen jednu chybu. Rozeskakovalo se i o bronzovou medaili. V tomto případě sportovní štěstí přálo Petrovi Dajbychovi s Poctou 1. 
 
Francesca Kolowrat-Krakovská a Calista-T. Foto Josef Malinovský
 
Jedinou mistryní, jež se nemusela o svůj titul rozeskakovat, byla Francesca Kolowrat-Krakowská s Calistou-T. Nikdo jiný totiž nedokončil všechna tři kola soutěže mladších juniorů bez trestných bodů. „Dnes to bylo hodně náročné jak fyzicky, tak na psychiku. Parkur byl postaven technicky a moc jsem si přála, abych jej zvládla absolvovat hezky i čistě a Calistě-T to nezkazila. To se naštěstí podařilo a dokonce bez nutnosti rozeskakování, což jsem upřímně nečekala, i když jsem v to doufala. Sice máme již pár úspěšných rozeskakování za sebou, ale takto je to samozřejmě o to příjemnější,“ zhodnotila Francesca Kolowrat-Krakovská
 
O stříbro a bronz se pro změnu rozeskakovalo pět dvojic, které si po třech kolech připsaly jednu chybu, resp. 4 trestné body. Cennější kov nakonec přistál zavěšený na krku Antonii Sabathilové, jež se pokoušela s Antalií obhájit mistrovský titul z loňska. Zabránilo jí v tom zaváhání na mohutném triplebaru ve třetím kole. V rozeskakování již opět předvedla precizní jízdu, zatímco ostatní byli penalizováni. Třetí příčku obsadil díky nejrychlejšímu času z jednou chybujících Alexandr Baraldi s Uniekem 1. 
 
Anna Kellnerová a Curley Sue. Foto Josef Malinovský
 
Jak již bylo zmíněno, také v poslední soutěži dne viděli diváci rozeskakování. V tomto případě byla v sázce všechna tři pódiová umístění. Nejprve na parkur nastoupila Tina Šalková s Merrou. Dokončila s nulou na kontě a ve velmi rychlém čase 35,70. Druhá dvojice na startu, Eliška Hrdá a Chin, obdržela 4 trestné body a musela již tak jen čekat, jak se bude dařit Anně Kellnerové s Curley Sue. Ta od začátku do konce jela zcela naplno a riskantní jízda se jí vyplatila. Projela totiž cílem, aniž by získala jediný trestný bod a navíc byla o více jak dvě sekundy rychlejší než Tina Šalková s Merrou. „Jsem moc šťastná, že jsme tak dobře skákaly a podařilo se nám zvítězit. Trenér mi před rozeskakováním řekl, ať tomu dám všechno a přesně to jsem udělala. Původně jsme měli v plánu, že pokud by obě soupeřky chybovaly, tak bych zvolila pomalejší tempo, ale jelikož Tina šla tak skvěle, věděla jsem, že musím jet doslova na plné pecky,“ prozradila Anna Kellnerová krátce po slavnostním dekorování. Její klisna Curley Sue přitom nepatří mezi nejsnadněji jezditelné koně a je hodně temperamentní. „Při rozeskakování to byla výhoda, jelikož jsem věděla, že mi pomůže a pojede tak, jak by ona chodila nejraději. V základních parkurech to bývá naopak problém, jelikož jí musím hlídat, aby nepodbíhala a byla klidnější,“ konstatovala novopečená mistryně starších juniorů. 
 
Kompletní výsledky najdete na www.csi-martinice.cz. Zkrácený záznam nedělního vyvrcholení závodů odvysílá Česká televize na programu ČT Sport v neděli 18. 8. od 10.30 hodin. 



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE