reklama 11B

Kdo a za kolik dodá novou Online centrálu ČJF?

Výběrové řízení na dodávku nového základního systému pro správu členské základny, sportovních licencí, evidenci výsledků a správu vzdělání pod názvem „Online centrála ČJF“ pokračuje v těchto dnech druhým kolem. Přinášíme aktuální podrobnosti...
17.12.2015 12:05  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
Ilustrační foto archiv Jezdci.cz
 
Výzva k účasti ve výběrovém řízení na IT dodávku primárního systému ČJF byla publikována 12. října a uchazeči mohli své nabídky zasílat do 20. listopadu. Jak uvedl ve středu 16. prosince Martin Blažek z IT komise ČJF na veřejném zasedání OV ČJF Praha, přihlásilo se celkem osm potenciálních dodavatelů, z nichž do druhého kola postoupili čtyři. Právě v těchto dnech s nimi probíhají další jednání, která vede ustanovená výběrová komise ČJF. Ta posléze doporučí Výkonnému výboru ČJF nejlepší nabídku.
 
Jak jsme se dozvěděli, jednotlivé cenové kalkulace za Online centrálu ČJF se výrazně lišily. Rozsah byl od 750.000 do 7.100.000 korun. Rada České jezdecké federace dle informací uvedených během veřejného zasedání OV ČJF Praha již předem schválila blíže nespecifikovaný finanční limit na realizaci Online centrály ČJF a uchazeči, jejichž nabídky tento limit převyšovali, nebyli přizváni do druhého kola. 
 
Jakmile tedy bude vybrán vítěz výběrového řízení, nemělo by realizaci stát již nic v cestě. Online centrála ČJF by pak měla plně fungovat od roku 2017. Jak uvedl Martin Blažek, prostředky na Online centrálu ČJF půjdou z dříve vytvořených finančních rezerv, a tak by se tato investice neměla nijak dotknout běžného chodu ČJF. Viceprezidentka ČJF pro ekonomiku, Ing. Eva Pařenicová doplnila, že díky očekávaným úsporám, které systém přinese, lze předpokládat návratnost investice do roku 2020. 
 
Připomeňme, že současný základní systém na evidenci celé agendy ČJF je technologicky zastaralý (vznikl v roce 1999). Původní Centrálu například není možné napojit na nový web ČJF, a tak veškerá dynamická data (výsledky, adresáře apod.) jsou neustále zobrazována ze starého webu, kde ovšem též nejsou uložena ve formátu dnes standardním pro ukládání dat. Otázkou realizace nové Online centrály ČJF se již zabývalo od roku 2013 předešlé vedení ČJF a nová centrála měla být další etapou modernizace po zprovoznění nového webu ČJF a online přihlašovacího systému na závody, které byly uvedeny do zkušebního a následně ostrého provozu koncem roku 2014.
 
Běžným členům, resp. členským subjektům ČJF, bude nová Online centrála ČJF sloužit mj. při prodlužování licencí. Ty by mělo být možné prodloužit prostřednictvím zástupců subjektů elektronicky, čímž odpadne podstatná část administrativy, kterou každoročně dělají oblastní sekretáři ČJF. Klasické papírové licence a roční známky by tak pravděpodobně již od roku 2017 měly být minulostí. 
 
Iinformace ohledně výběrového řízení na Online centrálu ČJF najdete POD TÍMTO ODKAZEM



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE