reklama 11D

Kde to žije v zimě? V Čisovicích!

ikonka

Letos pro vás máme zcela novou rubriku, a to s názvem „Kde to žije v zimě?“, v níž se zaměříme na jezdecké areály, které pořádají v zimním období různé akce, a to od soustředění přes hobby závody až po ty oficiální. Jako první se podíváme do Čisovic…
23.11.2017 18:45  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 

Jezdecká škola Equinka působí v areálu Jezdecké farmy BB Horse v Čisovicích. Jedná se o areál nedaleko Prahy, a to směrem na Strakonice. K dispozici je kromě venkovních jezdeckých ploch také prostorná hala 25 x 65 m. Jedná se o jeden z novějších areálů, který v letošním roce pořádal mnoho závodů, a to skokové i drezurní.

 

V zimním období se v tomto areálu budou konat pobytové kurzy pro jezdce od 6 let, soustředění před ZZVJ, a také halové hobby závody. „Tyto akce doplňují program kvalitní jezdecké školy,“ zmínila za Jezdeckou školu Equinka Zuzana Zdeborská. Podle ní jsou zároveň nejzajímavější tematické pobyty s intenzivním tréninkem, o které je u nich největší zájem.

 

A co je pro pořadatele motivací, pořádat také něco v zimě? „Zimní aktivity doplňují osnovy jezdecké školy a motivují jezdce k dalším cílům,“ zmínila Zuzana Zdeborská. Když jsme se ji zeptali na to, kdyby mohla pozvat kohokoliv, koho by oslovila jako trenéra soustředění, zmínila Britku Ellison Robins. „Velice dobře „diagnostikuje“ dvojici, nepreferuje rychlý výsledek na úkor komfortu koně, tréninky velice zajímavě doplní přednáškou. Vše do sebe zapadá a navíc se výsledky opravdu dostavují.“

 

V tomto areálu se můžete setkat zatím spíše s českými trenéry, neboť se jedná o relativně nový areál a klientela teprve „zraje“. Nicméně jim je v Čisovicích je jasné, že je třeba využívat areál naplno nejen v rámci venkovní sezony, ale také právě v zimě. „Vedle ekonomického hlediska jde především o to, že zimní příprava je opravdu důležitá,“ doplnila Zuzana Zdeborská.

 

Jakýmsi zimním vrcholem v tomto areálu bude na konci tohoto roku, konkrétně 30. prosince, zimní skákání v maskách. Jedná se o halové hobby závody s netradičními soutěžemi, které budou připraveny i pro ty nejmenší. Nebudou totiž chybět ani soutěže s vodičem.

 

Zároveň jsou dle jezdeckého kalendáře naplánovány také hobby drezurní závody, které se v areálu uskuteční dne 2. prosince a budou připraveny úlohy stupně Z až L. 

 

Na stránky Jezdeckého klubu Equinka se dostanete ZDE. Na Facebooku je naleznete TADY

 

Foto: archiv jezdeckého areálu




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE