reklama 11D

Jump and Drive Winter Tour čeká na finálovou Lysou

Všechna předfinálová kola seriálu Jump and Drive Winter Tour již proběhla. Jezdci sbíraly body za nejlepší umístění v celkem šesti kategoriích. Polední šanci k zisku dalších bodů a případnému posunu v žebříčku mají v Lysé, a to hned dvakrát.
12.03.2014 11:11  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
Miloslav Příhoda. Foto Josef Malinovský
 
Při Jezdeckém festivalu v Lysé nad Labem ve dnech 19. – 23. března postupně vyvrcholí skoky i spřežení. V obou kategoriích jezdci měli možnost bodovat ve třech kategoriích. U skokových jezdců si pro body dojela nejlepší dvacítka, u jezdců spřežení se jednalo vždy o deset soutěžících. V obou disciplínách je jeden jezdec, který dokázal výrazně zasáhnout hned do dvou kategorií
 
Nejlepší parkurová jezdkyně je Denisa Vegrichtová. Ta totiž vévodí nejen skokovému žebříčku základní túry (ZL), ale taktéž nasbírala nejvíce bodů v malé túře (L). Třetím leaderem ve skocích je Miloslav Příhoda, který je na první pozici mezi jezdci velké túry (S). 
 
Miloslav Příhoda zároveň největší náskok, a to 6 bodů na druhou Andreu Halíkovou. Ta sice dokázala dílčí soutěž nejednou vyhrát, avšak nejednalo se o prvního koně, s nímž v dané soutěži startovala, což bránilo v zisku více bodů. Zároveň s Andreou Halíkovou se o pozici dělí Alexander Baraldi. Na dalších místech jsou již znatelnější bodové odstupy.
 
Jezdci v základní túře budou sbírat body v Lysé ve dnech 19. a 20. března, přičemž ve čtvrtek se jedná o vyvrcholení, po němž bude následovat slavnostní vyhlášení. Jezdci obdrží v posledním finálovém kole dvojnásobný počet bodů, takže průběžné výsledky se mohou ještě výrazněji zamíchat. Stejně tak dvě šance pro zisk bodů budou mít jezdci zbylých kategorií. Finále malé túry je naplánováno společně s velkou túrou na sobotní odpoledne
 
Do celkového pořadí se započítávají čtyři nejlépe bodované výsledky, což znamená, že ve velké túře se budou některým jezdcům body vyškrtávat. V nižších kategoriích byly dvě vypsané soutěže v Hradištku zrušeny, a tudíž budou započítávány všechny obodované výkony. Nic méně rozhodnuto není ještě nic, jelikož v posledním kole jezdci obdrží za umístění na 1. až 20. místě dvojnásobný počet bodů. V případě rovnosti bodů na prvních třech místech rozhoduje o celkovém pořadí lepší výsledek z poslední soutěže.
 
Soutěže spřežení měli oproti parkurovému skákání jasně oddělené kategorie, a to jednospřeží, dvojspřeží a čtyřspřeží. Pořadím zamíchala poslední kolo ve Slatiňanech, po němž se změnila jména vedoucích jezdců ve všech kategoriích. V jednospřeží si díky prvnímu místu v Hradištku a také ve Slatiňanech zajistil průběžné vedení Pavel Drbohlav. Jeho náskok na druhou Markétu Jelínkovou činí 5 bodů
 
I vítěz dvojspřeží ze Slatiňan se usídlil na první pozici, a to Petr Vlašic. Výsledky jsou však v této kategorii velmi těsné a pouze jeden bod ztrácí Libor Kurka, který předvedl nejlepší výkon v Hradištku. Dále je již znatelnější odstup a tito dva jezdci výrazně odstoupili od ostatních bodujících. 
 
Petr Vlašic se díky velmi vydařeným závodům ve Slatiňanech může pyšnit i prvním místem mezi čtyřspřežími. Po absenci Jiřího Nesvačila staršího si vítězstvím pojistil Petr Vlašic postup vpřed v žebříčku, a to až na první místo. Díky účasti ve všech třech kolech, jednomu vítězství a dále druhému a třetímu místu získal jezdec sedmibodový náskok právě na Jiřího Nesvačila staršího. Ten sice vyhrál úvodní kolo v Hradištku i následné ve Zduchovicích, ale kvůli neúčasti mu to na první místo nyní nestačí. Třetí je Pavel Hybler. 
 
Petr Vlašic. Foto Josef Malinovský
 
Ve spřežení se do celkového pořadí započítávají tři nejlépe bodované výsledky, což znamená, že pokud jezdci budou bodovat během seriálu čtyřikrát, nejhorší bodový zisk se jim vyškrtne. I v tomto případě platí, že v posledním kole jezdci obdrží dvojnásobný počet bodůtentokrát za umístění na 1. až 10. místě. V případě rovnosti bodů na prvních třech místech rozhoduje o celkovém pořadí lepší výsledek z poslední soutěže



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE