reklama 11A

Jubilejní desáté Oldřichovské derby v Tachově

ikonka

V sobotu 13. října se uskuteční jubilejní 10. ročník Oldřichovského derby pořádaného Jezdeckým klubem Tachov. Soutěž je současně 8. ročníkem Memoriálu Ing. M. Mentlíka. Během tohoto mítinku vyvrcholí také finále Plzeňské Jump tour…
09.10.2018 11:08  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
 
Oldřichovské derby se v minulosti konalo většinou o jeden až dva týdny dříve, a tak letos bohužel termínově koliduje s obdobnou akcí v Praze – Nebušicích na Gabrielce, kde se ve stejný den jede Pražské skokové derby.
 
Derby v Tachově se liší především tím, že hlavní cena pro vítěze „Oldřichovského derby“ je mladý sportovní kůň. Mezi nejlepší účastníky bude rozdělena také finanční dotace 15.000 Kč. Kurz obsahuje 16 překážek, 17 skoků do 130 centimetrů, přičemž 8 z nich jsou přírodní překážka. Délka dráhy je 1300 metrů. Trestné body na parkuru se přepočítávají na sekundy, výsledkem je tedy čas. 
 
Uzávěrka přihlášek je ve středu 10. října ve 23.00 hodin. Ještě v úterý dopoledne však do hlavní soutěže byl nahlášen pouze jeden účastník. Pořadatelé prostřednictvím JIS ČJF upozorňují, že pokud nebude v derby minimálně 10 koní, finanční odměna zůstává, ale výhra tříletý kůň nebude.
 
Další podrobnosti najdete v příslušném záznamu závodů – viz odkaz níže…
 
Ilustrační foto Patricie Mazuchová



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE