reklama 11B

Jezdci mají za sebou na MČR Martinice první kola

Účastníci skokového seniorského mistrovství v Martinicích měli na programu pátečního dne 11. července první kola všech čtyř kategorií. V nejnáročnější soutěži jednotlivců je po prvním kole pouze čtveřice bezchybných, a to bez obhájce loňského zlata…
11.07.2014 22:10  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Kamil Papoušek  výborně rozjeté mistrovství. S Bel Cantem Hradiště je průběžně první mezi jednotlivci, stejně tak si vede tým Jihočechů, jehož je členem. Foto Kateřina Návojová

FOTOGALERIE MLADÍ JEZDCI

FOTOGALERIE ŽENY

FOTOGALERIE JEDNOTLIVCI

FOTOGALERIE DRUŽSTVA

VIDEA Z PRVNÍHO DNE - TOP JÍZDY A ROZHOVORY

Ondřej Zvára a Cento Lano totiž chybovali na poslední překážce celého kurzu, kterým byl trojskok složený z kolmého skoku, oxeru a kolmého skoku. Právě v této závěrečné kombinaci spadla bariéra nejvíce účastníkům. Ondřej Zvára se tak s Cento Lanem drží po prvním kole na děleném šestém místě. Pátá příčka patří s jedním trestným bodem Ondřeji Nágrovi s Normanem 1. 
 
Soutěže se účastnily i dvě ženy, a to Barbora Tomanová a Zuzana Zelinková. Obě jsou mezi bezchybnou čtveřicí, kterou dále doplňuje Jiří Hruška s Aristem Z a Kamil Papoušek s Bel Cantem Hradiště. Tito dva jezdci se podělili o první místo v otevřené soutěži, neboť dosáhli naprosto stejného času. Rychlejší byla jen Barbora Tomanová a Sorceress, ta však bojovala pouze v mistrovské soutěži. 
 
Mnohem více bezchybných po prvním kole mají ženy, na které čekal úvodní den parkuru stupně S** od oblíbeného stavitele Eduarda Petroviče. Bezchybně si s ním poradilo 23 dvojic. Mezi nimi je i loni druhá Šárka Schmaus (Rascaldino, Lacoriana) a čtvrtá Denisa Bittnerová (Adéla-S, Vanessa 5). 
 
Mezi mladými jezdci se celkem osmkrát podařilo dokončit bezchybně, z toho třikrát svítí nula na kontě Anně Kellnerové. Ta je sice ještě juniorka, ale letos se rozhodla změřit síly se starší kategorií. První den zvládla na výbornou a parkur ST* dokončila vždy výborně, navíc zvítězila i v otevřené soutěži. 
 
Se čtvrtým koněm se Anna Kellnerová postavila na start družstev za tým Prahy 1. Bezchybným výkonem přispěla k postupu do druhého kola pouze s jedním trestným bodem za čas. Ve stanoveném limitu nestihlo dojet do cíle více jezdců, v součtu s jedním bodem postupují dále ještě týmy Praha 2, Severomoravská oblast 2 a Středočeská oblast 1. Ve vedení je Jihočeský tým, který jako jediný dokončil bez trestných bodů. Bojoval ve složení Zdeněk Hruška, Štěpán Šebelka, Tomáš Navrátil, Kamil Papoušek.
 
V sobotu pokračuje závodní den druhými koly mladých jezdců, žen, jednotlivců i družstev. V poslední zmíněné kategorii bude jasno, kdo se stane mistrem České republiky pro rok 2014, neboť se soutěž jede pouze dvoukolová. Aktuální informace naleznete v záznamu, viz odkaz níže či na webových stránkách pořadatele ZDE



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE