reklama 11A

Jaroslav Hatla: Olympijských plánů se nevzdávám!

V úterý 31. 7. se rozhodlo o prvních olympijských medailích v jezdeckých disciplínách, které se konají v překrásném prostředí londýnského Greenwich Parku. O cenné kovy bojovali závodníci ve všestrannosti, v níž nás na posledních dvou olympiádách...
31.07.2012 16:39  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 

...v Aténách a v Pekingu reprezentoval Jaroslav Hatla. Nechyběl ani v Londýně, tam byl ovšem pouze v roli diváka.
 
Jaroslav HatlaWestwinds El Divo. Foto archiv JH
 
Čtyřicetiletý Jaroslav Hatla působí ve Velké Británii na základě povolení ke startům v zahraničí od České jezdecké federace a zakoupení anglické národní licence pro koně i jezdce nepřetržitě od loňského roku, kdy se neúspěšně pokoušel kvalifikovat na olympijské hry. Plány mu bohužel překazily těžké zdravotní komplikace jeho desetiletého koňského svěřence se jménem Westwinds El Divo. Ten je sice delší dobu opět v plné síle, přes těžké kvalifikační podmínky se jim však projít nepodařilo.
 
Hatla se tak alespoň zašel podívat společně s členy jeho realizačního týmu na své kolegy jako řadový návštěvník, byť s pohledem profesionálního jezdce. „Když jsme si procházeli trať krosu, tak se mi skoky nezdály ani příliš obtížné. Těžký byl především terén, trasa měla velké převýšení a řadu zatáček. Koně tak v těchto problematických úsecích ztráceli na rytmu,“ hodnotí Hatla. „Pokud bych to měl porovnat např. s olympijskou soutěží před čtyřmi lety v Hong Kongu, skoky nebyly tak velké, ale na ucválání v čase to bylo rozhodně těžší,“ konstatoval. 
 
Jaroslav Hatla se již brzy postaví na start osobně. V britském Hartpury je s Westwinds El Divem nahlášen ve dnech 9. – 12. srpna do závodu CIC3*, který se svými stájovými dvojkami absolvuje také nemalá část současných olympioniků. Velkým letošním vrcholem by mělo být v termínu 6. – 9. září nejen pro tuto českou dvojici CCI3* v Blenheimu (Blenheim Palace International Horse Trials). Hatla se však nevzdává ani olympijských myšlenek. „Podepsal jsem smlouvu na další čtyřleté období, a tak zůstáváme v centru dění – zde v Anglii. Pro příští olympiádu mi již dorůstají někteří mladí velmi nadějní koně a počítat lze i s Westwinds El Divem. Důležité je, aby nám sloužilo zdraví,“ uzavřel Hatla.



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }