reklama 11D

Jan Zwinger vítězem páteční Silver Tour v Šamoríně

Početná výprava českých skokových jezdců zamířila do Šamorína, kde se ve dnech 29. dubna až 1. května konají první jarní národní závody. V první den soutěží se nejlépe dařilo Janu Zwingerovi, který v sedle klisny Al Grany vyhrál Silver Tour.
30.04.2016 11:59  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Jan Zwinger s Al Granou vyhrál v Šamoríně první soutěž Silver Tour. Ilustrační foto Jiří Gebauer
 
V pátek 29. dubna začaly národní parkurové závody „Season Welcome“ v Šamoríně. Závodiště je dostupné a velmi oblíbené také pro české jezdce, kteří na Slovensko zamířili v hojném počtu
 
Nejúspěšnější byl zahajovací den pro Jana Zwingera, který s klisnou Al Granou vyhrál soutěž s překážkami do 130 cm započítávanou do Silver Tour. Zuzana Zelinková s Evitou R byla v téže soutěži bezchybná a dojela osmá. Čistě se podařilo dojet řadě dalších našich jezdců, celkem sedm českých dvojic se vešlo s nulou do dvacátého místa.
 
O pět centimetrů vyšší byla Gold Tour, kterou vyhrál Slovák Tomáš Kuchár na Cupidovi Z. Nejlépe z Čechů ji absolvoval Jiří Hruška s Acoradií, který s chybou dojel čtrnáctý. Těsně za ním dojel Marek Henštel s Lokvencem.
 
Mimo tyto dva parkury byly na programu také soutěže dalších túr a skákání pro mladé koně. Kompletní výsledky najdete v záznamu závodů v odkazu níže.



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE