reklama 11A

Jan Zwinger kraluje ostravskému kolbišti

Neuvěřitelnou formu předvádí Jan Zwinger v rámci ostravského kola Skokového poháru České pojišťovny. Po pátečním vítězství na výšce 130 centimetrů kraloval ostravskému kolbišti i v sobotu na úrovni o 10 centimetrů vyšší...
21.05.2011 19:13  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 

Nejen, že opět zvítězil s Limitem 5, ale vybojoval také druhou příčku v sedle klisny Lordany 1. Navíc si stihl v průběhu dne odskočit napsat přijímací test na Ostravskou univerzitu.
 
Oproti původním plánům se dokonce zúčastnil všech třech sobotních otevřených soutěží. V druhé s výškou 130 centimetrů startoval jako první a ihned poté spěchal na zkoušky. „Chtěl jsem si v této soutěži s Lordanou skočit alespoň tréninkově, aby se rozskákala před ‚stočtyřicítkou‘. Pak jsem poměrně dlouho čekal ve škole, než to všechno vypuklo. Za dvacet minut jsem měl sice test napsaný, ale dalších dvacet minut jsem tam musel čekat, než dopíše test poslední – až pak jsem mohl vyrazit zpět na závodiště. Když jsem vyjížděl, již byl na startu sedmý jezdec. Přiznám se, že jsem porušil snad všechny předpisy, co šlo, ale nakonec jsem to stihl. V rychlosti jsem se podíval, jaký je kurz parkuru a hned jsem šel na start. A výsledek? Není co dodat! Opravdu jsem něco takového nečekal,“ spokojeně konstatoval jezdec, který je tak hlavním favoritem i pro nedělní Velkou cenu, v níž se pokusí obhájit loňské vítězství
 
Jan Zwinger může být spokojen nejen po hlavní sobotní soutěži. Již v úvodní na výšce 120 centimetrů obsadil v s Casperem 3 třetí místo za Ladislavem Vachutkou s Dárkem a druhým umístěným Martinem Řezníčkem v sedle Lavinie. Takzvaně ‚tréninkový‘ start s Lordanou 1 v druhé soutěži dokončil jako jedenáctý. Vítězem se stal domácí jezdec z JK Baník Ostrava Marek Hentšel s Rodrigem-B. 
 
O závěr sobotního sportovního programu se postaralo finále druhého kvalifikačního kola Equiservis Amateur Tour. Do rozeskakování postoupily tři dvojice, z nichž se nejvíce dařilo Veronice Badalové s Elitou 4. Druhá skončila Nikola Huňová se Sheilou MM a třetí Jakub Repper, který měl sice nejrychlejší čas, avšak jednou chyboval. 
 
Podrobnosti o programu Velké ceny Ostravy získáte na www.ceskyskokovypohar.cz.



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE