reklama 11A

Jak dopadly tradiční dostihové seriály 2016

Díky dostihovému infoservisu se dočteme, jako dopadly dva letošní seriály Středočeský šampionát Martin Tour Cup a Fitmin Cup pro dvouleté české odchovance. V prvním slavil úspěch Murzabajev, nejlepší stáji Fitmin Cupu byl Rabbit Trhový Štěpánov.
01.12.2016 15:05  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

Středočeský šampionát Martin Tour Cup 

 
V sezóně 2016 společnost CK Martin Tour ve spolupráci s TMM, s. r. o. a závodištěm Lysá nad Labem vyhlásilaStředočeský šampionát MARTIN TOUR CUP, soutěž rovinových jezdců s mottem "Za vítězstvím vždy férově, ohleduplně k soupeřům i ke koním."
 
Kritéria hodnocení: Vítězem šampionátu se stane jezdec s nejvyšším počtem získaných bodů z rovinových dostihů konaných v roce 2016 na závodištích Conseq Park Velká Chuchle a Závodiště Lysá nad Labem. V dostizích I. až V. kategorie: vítězství = 1 bod.
 
V dostizích kategorie Listed a vyšší: vítězství = 5 bodů, 2. místo = 4 body, 3. místo = 3 body, 4. místo = 2 body a 5. místo = 1 bod.
 
Vítěz získá titul Středočeský šampión 2016, obdrží pohár vítěze a peněžitou prémii ve výši 50.000,- . Druhý v pořadí peněžitou prémii 40.000,- , třetí v pořadí peněžitou prémii 30.000,- . Další podmínky: hodnotí se fair play boje. Hodnota konečné peněžité prémie bude snížena o udělené finanční sankce z dostihů (Praha, Lysá nad Labem) v roce 2016 v plné výši a o udělené sankce odnětí licence ve výši 3000,- za každý dostihový den. V případě rovnosti bodů v konečném hodnocení bude výše hodnocen jezdec s nižším součtem udělených sankcí. Případnými dalšími kritérii pak jsou celkový počet vítězství, počet druhých, třetích, event. dalších míst. Vyhlašovatel si vyhrazuje prémie nevyplatit v případě závažného porušení dostihových i občanskoprávních pravidel.
 
Vítězem šampionátu se stal Bauyržan Murzabayev se 39 body (23 vítězství), jenž letos v Praze získal svůj první triumf v nejprestižnější klasické zkoušce (s Gontcharem vyhrál Mercedes-Benz České derby) a dominoval také bodovanému pořadí zářijového II. ročníku LOKO TRANS Evropského poháru žokejů (v jehož rámci vyhrál dva dostihy, včetně EJC Middle Lokotrans Slovakia v sedle hvězdy letošní tuzemské sezóny Dally Hit). V Lysé nad Labem si připsal jedno vítězství.
 
Druhý se umístil Jan Rája s 29 body (20 vítězství). I on se prosadil na pražské nejvyšší scéně dvakrát, v květnu zaznamenal již své deváté klasické prvenství, když k triumfu v Nikon Jarní ceně klisen dovedl Partyday, a v průběhu červnového derby-dne Cenu TRM opanoval jím vedený Nine ou Four. V Lysé nad Labem vyhrál celkem třikrát.
 
Na třetím místě skončil Petr Foret s 22 body (14 vítězství), který na metropolitní scéně nejvyšší kategorie zvítězil celkem třikrát. Prosadil se v obou dubnových trialech na jarní klasické zkoušky - v Memoriálu Rudolfa Deyla se Sedmikraskou a v Memoriálu prof. Václava Michala s Montjeu Third - a v září pak triumfoval s Icarem v Conseq Velké ceně českého turfu. V Lysé nad Labem si připsal tři první místa.
 
V Conseq Parku Velká Chuchle a na Závodišti Lysá nad Labem v roce 2016 získalo alespoň jedno rovinové vítězství 35 jezdců, v šampionátu MARTIN TOUR CUP 2016 jich celkem bodovalo dvaačtyřicet.
 
 

FITMIN CUP - tradiční pražský seriál pro dvouleté české odchovance

 
Chuchelský seriál dostihů pro dvouleté koně českého chovu FITMIN CUP 2016, jenž je významnou platformou pro začínající tuzemské plnokrevné odchovance, nabídl celkem pět dostihů, v nichž si ti nejúspěšnější rozdělili ceny a prémie v celkové výši 500.000 korun. Dostihy FITMIN CUPU 2016 se konaly v termínech: 5. června, 28. srpna, 18. září, 2. října a 23. října.
 
Nejúspěšnější stájí letošního ročníku seriálu se stal předloňský vítěz a vloni druhý Rabbit Trhový Štěpánov, jehož pětice reprezentantů Landaron, Golden Sarah, Mikrop Nice, Morgan a Mujahid Brave (z nichž poslední čtyři jsou vlastními odchovanci) získala ceny a prémie v celkové výši 184.900 Kč. Druhé místo obsadila stáj DAR, loňský vítěz, v jehož barvách letos bodovali vlastní odchovanci Argami, Finále, Luxia a Trinis. Na třetí příčce konečného pořadí skončila stáj pana Hynka Licehamra, majitele a chovatele vítěze druhé kapitoly seriálu Dariena.
 
 



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE