reklama 11D

IHNED.cz přinesl nové podrobnosti o kauze Kladruby

V souvislosti se zakázkou na obnovu Národního hřebčína Kladruby za zhruba 300 milionů se objevili nové informace. Zpravodajský portál IHNED.cz získal detaily o korupčním případu, který je modelovým příkladem, jak se v Česku dohadují stavební zakázky.
27.11.2013 13:30  |  Rubrika: Ostatní  |  FANCLUB  |  APLIKACE
reklama 12A
Ilustrační foto Josef Malinovský
 
Jak IHNED.cz uvádí: „Neobvykle nervózní byli letos v polovině května manažeři stavebních firem Metrostav a Chládek a Tintěra. Společně hráli o lukrativní zakázku na rekonstrukci Národního hřebčína v Kladrubech nad Labem za 300 milionů korun. Jenže do uzavření přihlášek chyběl sotva týden a největší konkurenti stále nebyli odklizeni z cesty. Hrozilo tak, že tendr nebude jen obvykle zinscenovanou formální hrou, ale skutečným výběrovým řízením.“
 
IHNED.cz s odvoláním na informace od detektivů podílejících se na rozkrytí případu popisuje, jak Metrostav a jeho pardubická partnerská firma Chládek a Tintěra do otevřeného souboje nechtěly a snažily se proto předem dohodnout s konkurenčním sdružením společností Strabag a Geosan. Slíbily soupeřům provizi za to, že schválně podají vysokou nabídku, a tím se z tendru sami předem diskvalifikují. Spokojenost z dohody stavebních firem naštěstí netrvala dlouho a krátce poté si pro aktéry komplotu přišla policie. 
 
Více se dozvíte na portálu IHNED.cz – POD TÍMTO ODKAZEM...



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE