reklama 11B

Hruška zvítězil v Grand Prix Michalowice

Na skokových závodech CSN v polských Michalowicích se ve dnech 1. – 3. července představila velmi úspěšně početná česká ekipa. Všechny výborné výsledky a nesčetná vítězství korunoval Jiří Hruška s Acorádií MX i2M, když zvítězili v nedělní Grand Prix…
04.07.2016 22:22  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Jiří Hruška předvedl skvělou formurámci závěrečné a zároveň hlavní soutěže, nedělní Grand Prix, když hned se dvěma koňmi figuroval na startovní listině rozeskakování, kam se probojovalo pouze pět dvojic. S klisnou Acoradia MX i2M nakonec předvedl absolutně nejlepší výsledek a zaslouženě si dojel pro první příčku. V cíli měli náskok více jak jednu vteřinu na své soupeře.

koněm Concelo taktéž dokončil Jiří Hruška bezchybně, pomalejší čas ho však zařadil na čtvrté místo.  Do elitní desítky se dostal ještě Marek Klus a Carison, kteřízákladním kole jednou chybovali a odvezli si šestou pozici.

Čeští jezdci však sbírali úspěchy od prvních dnů. Během pátku si pro třetí místo mezi šestiletými koňmi dojel Zdeněk Žílakoněm Filore, v téže soutěži skončil Jiří Hruška a Saulopátí. Tentýž den se v malé rundě probojovala na šesté místo Petra Masárová (Camelie) a jen o jedno místo níže dokončila Markéta Řeháková (Rozálie).  V soutěži nastoupilo přes 70 dvojic

Ve střední rundě se pak prosadil na druhé místo Zdeněk Žílakoněm Calou a třetí dokončila Vladislava Humplíkovákoněm Buena Utopia. První den zakončil úspěšně Marek Klus, když byl ve velké rundě čtvrtý (Carison) a osmý (Al Cambero). Jednalo se o první kvalifikaci do Grand Prix s výškou překážek 140 centimetrů.

Sobotní den přinesl úspěch Vladislavě Humpílkovéšestiletou klisnou Darista B, když skončilyuzavřené soutěži pro mladé koně jako druhé. Ve střední rudně pak nenašel přemožitele Marek Kluskoněm Sabelius a do elitní pětky se dostal ještě Jiří Hruškakoněm Polar (čtvrtí) a Eliška HrdáChinem (pátí). Pro šestou pozici si dojela Nina Kaločová a Evita. Nejednalo se však o jediné vítězství toho dne. Ve střední rundě si totiž pro první místo dojel pozdější vítěz Grand Prix, Jiří Hruška a Acoradia MX i2M. Nejvíce se jejich výkonu přiblížila další česká dvojice, a to Marek Kluskoněm Sabelius. Kompletní české nejlepší trio doplnila Eliška Hrdákoněm Expensive.

Velice úspěšný sobotní den podtrhl Marek Klus třetí výhrou toho dne. Pro ni si dojel v sobotním nejvyšším parkuru velké rundy (140 cm), kde nenašel přemožitele s Carisonem. Pátá skončila v této soutěži Markéta Řeháková a Rozálie. Jezdkyně navíc získala i šestou příčku, a to za výkon s Ginou Ginelli-B.

Předzvěstí nedělního úspěchu Jiřího Hrušky v Grand Prix bylo dopolední vítězství Martina Hrušky s koněm Salou Z a to ve finále madé rundy. Na dekorování nebyl opět jediným Čechem, neboť se ještě na třetí místo probojovala Vladislava Humplíková s koněm Darista B. I finále střední rundy mělo českého vítěze, a to Zdeňka Žílu s koněm Calou. Opět nebyl jediným českým zástupcem v elitní pětce. Na třetí místo dosáhla Nina Kaločová a Jacampo.

Českým jezdcům se tak podařilo nasbírat opravdu mnoho úspěchů a prvních příček. Kompletní výsledky naleznete ZDE




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE