reklama 11C

Guerdat obhájil titul ve finále Světového poháru

V pondělí 28. března se v Göteborgu rozhodlo o vítězi finále Světového poháru v parkurovém skákání pro sezonu 2015/2016. Prvenství z předchozího ročníku dokázal obhájit Švýcar Steve Guerdat, který chyboval jedinkrát, a to v sobotním rozeskakování.
28.03.2016 16:10  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Steve Guerdat obhájil první místo ve finále Světového poháru. Ilustrační foto: FEI / Dirk Caremans

Finále Světového poháru začalo ve Švédsku první soutěží v pátek 25. března a o den později pokračovalo druhým kláním. Ačkoliv ani jedno z těchto kol pozdější vítěz Guerdat nevyhrál, v součtu při rozdělování bodů před rozhodujícím pondělním skákáním stál nejvýš v průběžném hodnocení.
 
To znamenalo, že si v pondělí 28. března přinášel jako jediný do dvoukolové soutěže 0 trestných bodů. Za ním se ovšem jeho soupeři řadili s nepatrným odstupem. O méně než jednu chybu na překážkách ho stíhali Marcus Ehning, Harrie Smolders a Daniel Deusser.
 
Poslední soutěž pořadím zamíchala, s výjimkou právě prvního místa. Steve Guerdat, který pro finále sedlal valacha Corbiniana, totiž prokázal pevné nervy a obě kola dokončil bez trestných bodů. Stal se tak, stejně jako v roce 2015, vítězem finále Světového poháru
 
Marcus Ehning, který měl s Cornadem před začátkem soutěže 2 body, chyboval a posunul se na čtvrtou příčku. Naopak Daniel Deusser (GER) na Cornet D´Amour a Harrie Smolders (NED) na Emeraldovi také nechybovali ani jednou a udrželi oba své 3 body z předchozích soutěží. Čas nahrál Nizozemci, který skončil druhý, Němec Deusser dojel třetí
 
Výsledky z SP v Göteborgu najdete ZDE



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE