reklama 11B

Fredricson získal podruhé prestižní Jerring Prize

ikonka

Švédský jezdec Peder Fredricson se podruhé v řadě stal nejpopulárnějším sportovcem v domácí anketě Jerring Prize. Ta se uděluje bezmála čtyřicet let a Fredricson je teprve druhým jezdcem, kterému se podařilo mezi sportovní legendy proniknout.
16.01.2018 11:35  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Peder Fredricson při ME 2017. Foto: FEI / Claes Jakobsson

Jerring Prize je celostátní cena, kterou ve Švédsku dostává každoročně nejpopulárnější sportovec napříč všemi odvětvími. Hlasuje v ní veřejnost, takže je také odrazem pozice obliby daného sportu v celonárodním měřítku. Že je jezdectví ve Švédsku velmi populární je jasné, přesto je však Fredricson teprve druhým sportovcem, který tuto cenu získal. V roce 2011 hlasovali Švédi nejvíce pro Rolfa-Görana Bengtssona.

Úřadující mistr Evropy Peder Fredricson se stal držitelem už podruhé v řadě, když v anketě získal 38% všech hlasů. „Děkuji všem, kteří mě podpořili, sponzorům a přátelům za to, že mě dostali až sem. Cítím se neskutečně“, sdělil jezdec své dojmy.

O výjimečnosti jeho pozice vypovídá přehled vítězů ankety. Za její bezmála čtyřicetiletou historii se mezi nejpopulárnější sportovce zapsali mimo jiné legendární lyžaři Ingemar Stenmark, Pernilla Wiberg, švédský národní fotbalový tým, zlatí olympionici v atletických disciplínách Ludmila Engquist a Stefan Holm, jedna z nejlepších biatlonistek vůbec Magdalena Forsberg, která cenu dostala čtyřikrát či fotbalová hvězda světového formátu a nejlepší střelec švédského národního týmu v historii Zlatan Ibrahimovič.

Zdroj: WOSJ




Štítky: skoky
reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE