reklama 11B

Finále skoku ve volnosti ovládla Rubínka

V sobotu 28. března se uskutečnilo v moravském Tlumačově finálové klání chovatelské soutěže skoku ve volnosti čtyřletých klisen plemene český teplokrevník. Videoreportáž z akce připravila internetová televize EquiTV...
03.04.2015 07:00  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12B

 
 
 
Pětičlenná komise pracovala pod vedením Ing. Leopolda MamicyDalšími členy byli Ing. Karel Regner, MUDr. Josef Lysák, Jaroslav Redl a Jana Lošáková. Finálové soutěže se zúčastnilo 22 klisen. My vám ukážeme nejlepší pětici.
 
A začneme tou, která skončila těsně pod hranicí osmibodového skóre na pátém místě. Jedná se o klisnu JLB Taggie, jejímž otcem je tlumačovský plemeník Catango HT se skokovou výkonností stupně T. V původu matky figuruje Veneur du Luc. Čtyřka nejlepších se již dokázala v hodnocení dostat přes osm bodů. Čtvrtá příčka patřila hnědce Rebeka, která dosáhla hodnocení 8,10. Jejím otcem je Heartbreak ZH, který působí v Zemském hřebčinci Písek. Bělka Selibria nezapře svého otce, hřebce Belfasta Vasury. Toho známe zejména ze soutěží všestrannosti. Selibria dosáhla na známku vyšší o jednu desetinu bodu, než Rebeka a z Tlumačova si odvezla třetí místo. Klisna Colata-M v původu jméno olympijského účastníka Carthago Z. Je totiž dcerou hřebce Colato R, který je synem právě zmíněného famózního skokana Carthaga. V Tlumačově dostala druhé nejlepší ohodnocení ve výši 8,28 bodu. Hřebec El Paso II, kterého mnozí znají z českých kolbišť, je otcem klisny, která v soutěži skoku ve volnosti porazila všechny soupeřky. Tou byla ryzka Rubínka a komise její projev ohodnotila nejvyšší známkou 8,34 bodu. Pokud vás zajímají výkony ostatních klisen, neváhejte kliknout na web internetové televize EquiTV, kde najdete nezkrácený záznam celého klání.



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE