reklama 11D

Filip Doležal vítězem zduchovického ZJP ve skocích

Předposledním kolem pokračoval v sobotu 11. března ve Zduchovicích u Kamýku nad Vltavou Zimní Jezdecký pohár České jezdecké federace 2017 ve skocích. V hlavní soutěži vyhrál Filip Doležal v sedle koně Kancellara van de Lantakker…
12.03.2017 02:11  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Filip Doležal a Kancellara van de Lantakker tvořili jednu ze dvou dvojic, které si poradily bezchybně nejen ze základním kolem, ale také s finále pakuru stupně S*, tedy s překážkami do 125 centimetrů. Díky tomu, že ve finále navíc zajeli nejrychlejší čas, tak se mohli radovat z vítězství. Rozdíl od druhého místa, které vybojoval Petr Dohnal s JLB Wavo Christie, byl více jak 8 sekund!
 
Do finále této soutěže se probojovala elitní desítka ze základního kola. Na nejvyšší příčky pomýšlela jistě i mělnická Denisa Vegrichtová, kterou by slušný bodový příděl mohl výrazně posunout v průběžném bodování žebříčku velké túry, kam se započítávaly výsledky právě z této soutěže. Přestože tato jezdkyně sedlala ve finále dva koně, na vítězství nedosáhla. V základním kole předvedla lepší jízdu s Artušem, s nímž si nepřipsala na pomyslné konto žádný trestný bod. Po dvou chybách ve finále však skončila šestá. Podstatně lépe dopadla s Escape. V tomto případě si nesla 4 trestné body ze základní části, ale k nim již žádný ve finále nepřidala a dokončila jako třetí v pořadí. 
 
Druhou bodovanou soutěží v rámci Zimního Jezdeckého poháru ČJF byla soutěž stupně obtížnosti L** (překážky do 120 centimetrů). Do malé túry si nejvíce bodů připsala vítězka soutěže Klára Voříšková, která jako jedna z devíti jezdců postoupila po bezchybném základním kole do následného rozeskakování. V něm posléze předvedla nejlepší jízdu. Pro druhou pozici si dojela Denisa Vegrichtová, tentokrát s koněm Phoebe. Za vítězkou zaostala zhruba půl vteřiny. Elitní trio pak uzavřela Klára Kocumová, jež se představila s koněm Bella Italia. 
 
Podrobnosti o Zimním Jezdeckém poháru ČJF najdete na adrese www.jezdeckypohar.cz, kde se také můžete přihlásit k odběru novinek prostřednictvím e-mailu o všech seriálových závodech.



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }