reklama 11B

Festivalový voltižní blok v Lysé v souhrnu EquiTV

Během Jezdeckého festivalu v Lysé nad Labem se představilo pět klasických disciplín. Jednou z nich byla také voltiž. Soutěže byly na programu v sobotu 25. března a díky kamerám EquiTV se nyní můžete podívat na souhrn toho nejzajímavějšího.
08.04.2017 09:40  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

VIDEOREPORTÁŽ SLEDUJTE V TOMTO ODKAZU

Rozpis soutěží Jezdeckého festivalu 2017 přinesl v sobotu 25. března odpolední blok voltižních soutěží. Do středočeské Lysé dorazili cvičenci prakticky všech úspěšných voltižních klubů včetně Albertovce, Frenštátu či Tlumačova.

První a zároveň nejvytíženější soutěž co do počtu účastníků byla určena pro ženy v kategorii junior A. Za Jezdecký klub voltiž Albertovec nastoupila Nela Stříbná, která na koni Rubikon pod vedením Ladislava Menšíka předvedla třetí nejlepší výkon. Stejný kůň i lonžér dopomohli k druhé příčce další z členek albertovského oddílu Vanese Krištofové. Vítězkou zahajovací soutěže juniorek se stala Tereza Czyžová, startující v barvách Tělovýchovné jednoty Frenštát pod Radhoštěm. Na koni Aladin, jehož lonžoval Ondřej Svoboda, předvedla sestavu oceněnou známkou 7,198.

Připravená byla také soutěž pro ženy v juniorské kategorii B. V té si pro třetí místo dojela Anežka Žůrková. Členka voltižního klubu z Albertovce cvičila na Rubikonovi, jehož vedl jeho tradiční lonžér Ladislav Menšík. Nejvyšší příčky získaly zástupkyně frenštátského Slovanu. Druhou nejlepší sestavu podle rozhodčích zacvičila Michelle Catherine Malíková s Laudatiem, jehož ložérem byl Ondřej Svoboda.Ten vedl také Aladina, s kterým v této kategorii dosáhla na vítězství Veronika Cábová. 

Tři startující ženy se představily v seniorské kategorii. Výsledkovou listinu nakonec uzavřela Štěpánka Bártová cvičící na koni Lord. Stejný kůň nesl pod vedením Antonína Zubatého také stříbrnou Annu Vrábelovou, která si za svůj výkon odnesla známku 5,027. S přehledem v seniorské soutěži zvítězila Weronika Zelinková s Aladinem z TJ Slovan Frenštát. Známka, s níž ovládla svou kategorii, měla hodnotu 7,241.

Jezdecký festival nabídl také dvě soutěže skupin. Juniorský kategorie čítala tři startující skupiny a všechny byly složené z členů voltižního oddílu z Albertovce. Zatímco skupinám s označením 2 a 3 se v Lysé tolik nedařilo, albertovská „jednička“ zacvičila na koni Patriot-NF sestavu, za níž udělil sbor rozhodčích hodnocení ve výši 6,774. Při některých prvcích se divákům doslova tajil dech.

Samostatně pak vystoupila také jediná seniorská skupina, která do středočeské Lysé přijela z Tlumačova. Sportovci závodili na koni Condor pod vedením Libuše Hablovičové a nakonec z toho byl výsledek v hodnotě 5,934.




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE