reklama 11B

FEI školení stavitelů a stewardů ve Zduchovicích

ikonka

Od 25. do 27. ledna se ve Zduchovicích uskutečnilo FEI školení pro stavitele parkurů a stewardy pořádané ve spolupráci s Aachen School of Equestrian Art and Design a Českou jezdeckou federací. Školiteli byli Dr. Arno Gego a Frédéric Cottier…
31.01.2018 20:48  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
 
Německý profesor Dr. Arno Gego školí stavitele ve více než 30 zemích světa. Jako stavitel se představil na mistrovství Evropy i mistrovství světa. Účastnil se také dvakrát olympijských her v Sydney a v Los Angeles jako technický delegát.
 
Frédéric Cottier je francouzský olympijský medailista ze Soulu v roce 1988. Na olympijských hrách vybojoval bronzovou medaili v parkurovém skákání. Je prominentním stavitelem CSIO v La Baule, stavěl také např. parkury při Světových jezdeckých hrách v Normandii v roce 2014.
 
Do Zduchovic se sjela početná skupina stavitelů z celého světa. Zastoupení tam měla Argentina, Mexiko, Hongkong, Finsko, Litva, Turecko, Bulharsko, Francie, Rakousko či Německo. Z Maďarska dorazil např. Barnabás Hevesy, který v roce 1980 na olympijských hrách v Moskvě obsadil 7. místo v jednotlivcích a 4. místo v družstvech. Jediným účastníkem z České republiky z řad stavitelů byl Petr Mašek.
 
Ve spolupráci s Českou jezdeckou federací probíhalo ve Zduchovicích současně i FEI školení pro stávající stewardy, kterého se zúčastnilo deset stewardů, z toho čtyři z České republiky. Ředitelem kurzu byl Radovan Šálek, asistentem Bohumil Rejnek. 
 
 



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE