reklama 11D

FEI schválila rozpis J&T Banka CSI-W Olomouc 2015

Mezinárodní jezdecká federace FEI schválila rozpis pro závody Světového poháru J&T Banka CSI3*W Olomouc, které jsou jedním z nejvýznamnějších mezinárodních jezdeckých mítinků konaných v České republice, ve skokové disciplíně pak tím absolutně TOP!
09.04.2015 19:20  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
 
Závody nabídnou účastníkům soutěže v několika různých kategoriích od túry pro mladé koněpo nedělní vrchol, soutěž uznanou FEI jako kvalifikaci na olympijské hry v Riu de Janeiru 2016. 
 
Ve dnech 11. – 14. června 2015 čeká na jezdce a diváky v Olomouci opravdu nabitý program. Jezdci mohou využít možnosti prezentovat přípravu mladých koní v CSIYH pro šesti a sedmileté koně. Celkem tři soutěže se pojedou jako handicap na úrovni 125 cm pro mladší a 130 cm pro starší věkovou kategorii. Překážky ve finále se pak ještě o pět centimetrů zvýší.
 
Také mladí jezdci a junioři mají příležitost závodit v rámci této významné akce ve speciálně vypsaných soutěžích CSIJY. Zahajovací i druhé kolo této túry bude postaveno jako handicap na překážkách s výškou 130 cm, respektive 140 cm. Grand Prix je rozdělena na dvě samostatné soutěže, kdy jezdci mohou startovat pouze v Grand Prix pro kategorii, do které spadají. Výsledky z Grand Prix pro juniory i mladé jezdce se započítávají do kvalifikací pro mistrovství Evropy 2015 konané v rakouském Wiener Neustadtu.
 
Hlavní závod kategorie CSI3* je rozdělen do třech túr. Silver Tour zahajuje ve čtvrtek parkurem do 130 cm. O pět centimetrů vyšší je pak sobotní kolo, stejně tak jako finále Silver Tour naplánované na neděli. Soutěže zařazené do Gold Tour jsou na programu ve čtvrtek, pátek a neděli s překážkami postavenými na výškách 140 až 145 cm. Nejobtížnější série soutěží pojmenovaná Diamond Tour přinese dvě kola a finále. Ze všech třech jejích částí bodují jezdci do žebříčku FEI Longines Ranking. Po páteční zahajovací skákání (145 cm) a sobotní Diamond Tour Olomouc Masters (150 cm) přijde vrchol diamantové túry v neděli, v podobě finálové soutěže započítávané do žebříčku Světového poháru FEI a uznané jako kvalifikace pro olympijské hry v Riu de Janeiru v roce 2016. Maximálně 50 jezdců, kteří postoupí z prvních dvou kol do finále, změří síly na parkuru s překážkami vysokými až do 160 centimetrů
 
Stavitelem všech parkurů bude světově známý stavitel Olaf Peterson, z jehož „dílny“ vzešly mimo jiné také parkury na olympijských hrách 1988 v Soulu, 2004 v Aténách, na sedmi mistrovstvích Evropy, stavěl několikrát finále Světového poháru a na mnoha dalších nejprestižnějších akcích včetně OH, světových jezdeckých her apod. byl jmenovaný jako technický delegát. Asistovat mu bude 3* německý stavitel Volker Schmidt a Robert Smékal (FEI 1*). Sbor rozhodčích bude řídit nejzkušenější český mezinárodní rozhodčí Radovan Šalek. Podruhé do Olomouce zavítá Francouz René Billardon, který byl mimo jiné členem sboru rozhodčích v roce 2008 na mistrovství Evropy mladých jezdců nebo na Světových jezdeckých hrách 2014 v Normandii. FEI jmenovala zahraničním delegátem Marka Zaleskeho z Polska a celý sbor ještě doplňují Harry Braspenning (NED) a Richard Bauer (CZE).
 
Další podrobnosti včetně kompletního rozpisu závodů najdete na www.csi-olomouc.cz.



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }