reklama 11B

FEI rozhodla o dopingu, jednu novou kauzu ohlásila

ikonka

Mezinárodní jezdecká federace vydala definitivní rozhodnutí tribunálu ve starší dopingové kauze. Ta se týkala jezdců, koní a trenérů ve vytrvalosti. Pozitivní vzorky byly odebrány na závodech v Abu Dhabi a Dubaji...
19.12.2017 13:16  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12C
Celkem sedmi jezdců, tří trenérů a devíti koní ze tří různých stájí se týkala kauza pozitivních nálezů, v níž rozhodl tribunál FEI. Vzorky byly odebrány na závodech vytrvalosti v Abu Dhabi a Dubaji mezi 26. listopadem 2016 a 14. lednem 2017. 
 
Osm jich bylo pozitivně testováno na kontrolované látky kofein, Theobromin, Theophyllin. Dále byly pozitivní na Paraxantin, jenž byl v době nálezu na seznamu zakázaných látek, ovšem s platností od roku 2018 byl přesunut na seznam kontrolovaných látek. Devátý vzorek obsahoval ještě Flumetason. 
 
S přihlédnutím právě na fakt, že Paraxantin byl překlasifikován na kontrolovanou látku, zastavil tribunál činnost uvedeným osobám na dva měsíce od 30. ledna. Pouze v případě vzorku pozitivního na Flumetason udělil test pozastavení činnosti na 6 měsíců. Pokuta činí 1500 CHF a náklady na řízení 1000 CHF.
 
"FEI akceptovala, že okolnosti případů byly výjimečné, a že Paraxantin byl mezi tím přehodnocen na kontrolovanou látku", vysvětlil Mikael Rentsch - šéf legislativní komise.
 
Zároveň FEI oznámila, že kůň jménem 8 Minute (UAE), který startoval s Khalifou Ali Khalfan Al Jahouri (UAE) na vytrvaleckém ME JY ve Valeggio sul Mincio (23. září) byl pozitivně testován na Nandrolon, jeho metabolity 5A-Estrane-3B 17A-Diol a Stanozolol. Jezdci byla pozastavena činnost od 28. listopadu do rozhodnutí tribunálu, kůň nesmí závodit po dobu dvou měsíců.
 
 
Zdroj: www.fei.org



Štítky: FEIdoping
reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE