reklama 11C

Exell ve vedení finále Světového pohár v Bordeaux

ikonka

V nočních hodinách v sobotu 3. února se sedmička vozatajů postavila na start prvního finálového kola Světového poháru v Bordeaux. Z pozice lídra do finále vstupoval Australan Boyd Exell, který zároveň předvedl v sobotu nejlepší výkon…
04.02.2018 09:07  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Australan Boyd Exell díky největšímu bodovému zisku z jednotlivých kvalifikací nastupoval do sobotního prvního kola finále z poslední startovní pozice. Znal tak výsledky svých soupeřů a dokázal na ně odpovědět nejlepší jízdou. Nebyl sice absolutně nejrychlejší, jako jediný však dokončil bezchybně. To mu nakonec vyneslo první příčku s náskokem zhruba dvou vteřin. K překonání trasy potřeboval 150,28 vteřiny.

Nejrychlejší čas v podobě 148,06 vteřiny předvedl Koos de Ronde, jedna chyba ho však stála penalizaci pěti vteřin a zařadila ho tak na druhé místo. Za ním se umístil na třetí pozici další Holanďan, a to Ijsbrand Chardon. I tento reprezentant se nevyhnul jednomu shození, a tedy pětivteřinové penalizaci. Po korekci dosáhl na čas 156,92 vteřiny.

O tom, kdo se stane letošním šampionem Světového poháru ve spřežení, se rozhodne běhen neděle. Závěrečnou soutěží mezinárodních závodů v Bordeaux bude totiž tento dne od 16:45 hodin finálové druhé kolo.

Startovní a výsledkové listiny naleznete ZDE. 




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE