reklama 11D

European Jockey’s Cup 2015 se uskuteční v Chuchli

Sobota 26. září 2015 bude velkým datem podzimního sportovního kalendáře v Česku. Do Prahy se poprvé v historii sjedou špičkoví evropští žokejové, kteří změří síly v rámci unikátního mítinku European Jockey’s Cup 2015.
17.06.2015 09:46  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A

www.ejc2015.cz

 

V sedlech budou k vidění slavná jména z Francie, Velké Británie, Irska, Německa a dalších zemí, ale také domácí borci. S velkým časovým předstihem přislíbili účast dva nejúspěšnější jezdci české historie Filip Minařík (40 let, přes 1400 vítězství) a Václav Janáček (30 let, 700 vítězství). V rámci European Jockey’s Cupu se spolu utkají v pěti různých dostizích na rozdílných tratích. Hlavní dostih dne bude dotován částkou 1 690 000 (60 000 eur), čtyři zbylé po 590 000 (20 000 eur).
 
Celý den se tak s celkovou dotací 3,8 milionu korun stane nejbohatší akcí svého druhu ve střední Evropě a pražským divákům nabídne unikátní bonus. Kromě toho, že budou mít možnost vidět v akci hvězdné žokeje, kteří obvykle vítězí na největších světových drahách jako je pařížské Longchamp, britský Newmarket, německý Baden Baden, dubajský Meydan nebo japonské Tokio, mohou se těšit také na špičkové domácí a zahraniční koně. Na startu se očekávají nejlepší plnokrevníci z Česka, Slovenska, Polska, Maďarska či Rakouska a pravděpodobná je i účast koní z některých západoevropských zemí jako Německo a Francie.
 
Špičkový sport bude provázet atraktivní společenský a doprovodný program, který bude moderovat Leoš Mareš. Vedle dalších VIP hostů se chystá vystoupení String Ladies a program Na Stojáka. V rámci „Ladies Day“ budou k vidění nádherné klobouky – přítomné dámy si budou moci doaranžovat vlastní kloboukovou kreaci podle svého vkusu. Inspiraci bezesporu načerpají na módní přehlídce přední české návrhářky Ivety Řádkové, kde se vedle klobouků ukážou také outfity vhodné nejen na dostihy.
 
V ukázkovém dostihu dětí a poníků se představí možné budoucí hvězdy dostihových drah, nebude chybět program pro rodiny s dětmi včetně tomboly a závodů o hodnotné ceny. Návštěvníci European Jockey’s Cupu si navíc budou moci porovnat dva různé světy rychlosti – k dispozici bude jak trenažér fomule 1, tak dostihový simulátor, na kterém se bude moci na několik okamžiků stát žokejem doslova každý.
 
European Jockey’s Cup bude živě přenášen Českou televizí, která se s dvouhodinovým vysíláním přihlásí ze studia přímo na chuchelském závodišti.
 
24. června 2015 proběhne tisková konference, kde bude poprvé oficálně představen seznam elitních žokejů a celý program dostihového dne.
 
 
Zdroj: Tisková informace ČTK



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE