reklama 11A

Elita chladnokrevníků se utká na Šumavě

Rekreační středisko Olšina u Horní Plané se stane o víkendu 11. - 12. října místem, kde se utkají nejlepší chladnokrevní koně v kombinovaných soutěžích. Mistrovství České republiky je určeno jak jednospřežím, tak dvojspřežím.
07.10.2014 10:26  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12B
Pořádá ho Asociace svazů chovatelů koní ČR ve spolupráci s Vojenskými statky, s. p. Praha, divize Horní Planá.
 

Dvojspřeží Jana Blizňáka (Narex  a Bacar ze Zubří) dokázalo utáhnout náklad těžký 2990 kg do vzdálenosti 12,35 metru. Foto Libor Krmášek
 
Po slavnostním zahájení (sobota 11. října, v 9.00 hodin) jdou „do boje“  jednospřeží. Program odstartuje zahajovacím vozatajskou jízdou, která je přístupná všem účastníkům Mistrovství ČR. Umístění ve třech následujících soutěží - a těmi jsou další vozatajská jízda, ovladatelnost v kládě a těžký tah - se sčítají a určí mistra České republiky. I neděle 12. října začne slavnostním zahájením (9.00 hodin), půl hodiny potom vjede na trať parkuru první dvojspřeží a program bude pokračovat podle sobotního vzoru. Prvních pět míst v obou mistrovstvích je honorováno finančně, čestné ceny jsou samozřejmostí. Velmi důležitým partnerem akce je samozřejmě státní podnik Lesy ČR.
 

Univerzální Blizňák

Před rokem se konal šampionát chladnokrevníků v Hradci nad Moravicí a mistrem v obou kategoriích se stal vozataj Jan Blizňák. V jednospřeží mu k titulu pomohl tehdy teprve čtyřletý hřebec plemene slezský norik 72/313 Narex, reprezentující chov Rostislava Chromka z Kudlova. Druhým koněm v Blizňákově šampionském dvojspřeží byl vedle podsedního Narexe náruční 2991 Bacar ze Zubří, loni osmiletý českomoravský belgický hřebec z chovu Ludmily Ondřejové (Zubří). 
 
Text Jiří Křepelka



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE