reklama 11B

Dujardin a Valegro: rekord při CDI Hagen

Že budou závody v Hagenu plné zajímavých výsledků, bylo jasné už při pohledu na startovní listiny plné slavných jmen. Napjatě se čekalo na start Totilase. Ten v sobotu zvítězil v GP Kür s hodnocením nad 83 %...
29.04.2012 22:08  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 

Jeho úloha byla velice pěkná s mnoha výraznými okamžiky, ale velice těsně mu na paty šlapala Laura Bechtolsheimer
 
Grand Prix Special v sobotu naprosto ovládla Charlotte Dujardin s Valegro.  Britka se svým 10letým valachem Valegro (po Negro) zvítězila ve 23 členném poli, kde bojovala i proti téměř celému německému A-týmu. S výsledkem 81,426 % s přehledem zvítězila. A navíc měla stále ještě prostor ke zlepšení!
 
A v neděli se předvedli v plné parádě. Charlotte Dujardin a Valegro stanovili nový světový rekord v Grand Prix Special, a to 88,022 %. Svou bezchybnou jízdou, kde každý jednotlivý pohyb vynikal energií a přesností, se Dujardin zapsala do historie drezurního sportu.  
 
Úloha začala perfektním zastavením, skvělými prodlouženími v klusu, silnou a pravidelnou pasáží s bezchybnými přechody do a z prodlouženého klusu. Prodloužený krok byl dobrý, ale mohl by být ještě uvolněnější, aby kůň více přešlapoval. Shromážděný krok byl bezchybný. Piafa byla vynikající a přechody z a do pasáže byly plynulé. V polovičních překrocích ve cvalu byl kůň příkladně ohnutý v těle. Přeskoky rovné a prostorné. Dujardin po celou dobu seděla elegantně, ale s trochu nataženými lokty. Ale kontakt s udidlem byl stálý a Valegro po celou dobu zůstal na kolmici, týl jako nejvyšší bod (čehož zatím Totilas není schopný).   
 
Dujardin opouštěla obdélník a obdržela ovace ve stoje. Na světelné tabuli svítil nový světový rekord 88,022 %. Ale dokonce i v nedělním vystoupení bylo stále místo pro zlepšení. Pasáž zvládá Valegro i lépe, i přes to, že dnes byla výrazná, pravidelná a energická. Zadní nohy mohl dávat více pod tělo. Pokud i toto zdokonalí, přiblíží se k hranici 90 %! Předchozí rekord držel Totilas s Edwardem Galem za výkon 86,46 %, kterého dosáhl v roce 2010 na CDIO v Aachenu.  
 
Na druhém místě se umístila Dánka Anna Kasprzak se svým valachem Donnperignon (po Donnerhall) s hodnocením 79,844 %. V úloze předvedla velmi silnou pasáž a přechody v klusu. Přeskoky byly prostorné, výborné piruety. Celkově Kasprzak ukázala výbornou kontrolu nad svým koněm i požadované cviky. velice hezkou pozici v sedle, ruce nízko nad kohoutkem, ale obecně je Donnperignonův nos příliš za kolmicí
 
Na třetím místě se umístila Anabel Balkenhol se svým hanoverským valachem Dablino (po De Niro), s výsledkem 78,244. 
 
Sobotní úlohu Totilase můžete vidět POD TÍMTO ODKAZEM
 
Připravila Veronika Kratochvílová



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE