reklama 11A

Drezurní úvod mezinárodních závodů CAI Kladruby

ikonka

V rámci mezinárodních závodů spřežení, které se od čtvrtečního dne 19. dubna konají v Kladrubech nad Labem, se uskutečnila první část drezurních zkoušek. Dobré jízdy předvedli především němečtí reprezentanti, v kontaktu s čelem jsou však i Češi...
19.04.2018 19:15  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Čtvrteční den přinesl celkem tři soutěže, z toho jedna se jela i při CAI3*. Jednalo se o dvojspřeží, v němž si první dvě příčky po prvním dnu drží německý reprezentant Sandro Koalick. Na nejlepší hodnocení dosáhl s koňmi Cianita a Ezabella, když získal 44,95 trestných bodů. Se svým druhým duem má o zhruba jeden trestný bod více. Nikomu dalšímu se již nepodařilo zajet úlohu pod 50 trestných bodů. Třetí místo si aktuálně drží polský jezdec Sebastian Bogacz s koňmi Gerard a Gerben.

V soutěži jednospřeží při CAI2* máme v elitní trojici hned dva české zástupce. Druhý nejlepší výkon v této soutěži totiž ukázal Karel Nývlt, který zapřahal koně Szogun. Jeho výsledek nestačil pouze na rakouského reprezentantka Davida Hötsche. Ten si však vytvořil velice velký náskok na zbytek startovního pole, který se bude jen těžko ostatním účastníkům stahovat. Třetí je prozatím David Soukup a Esa-35.

Při CAI2* se uskutečnila také soutěž určená pro dvojspřeží. I této kategorii je prozatím první místo v německých rukou. Markus Stottmeister je aktuálně první s koňmi Crazy a Springstine, když má na kontě 54,51 trestných bodů. Tento reprezentant je zároveň i druhý, a to s koňmi Carline a Cassie. S nimi inkasoval 58,17 trestných bodů.

Nejlepší český výsledek v této kategorii ukázal Jaroslav Kohout, který je s dvojicí koní Nil 4 a Safír 20 aktuálně čtvrtý. Na třetí pozici přitom ztrácí necelých pět bodů.

 

Kompletní výsledky po prvním závodním dnu naleznete v záznamu závodů, viz odkaz níže.

Foto: Gabriela Pilařová




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE