reklama 11B

Drezurní SCM ČJF zahájilo svou činnost

ikonka

Výběr jezdců do drezurního Sportovního centra mládeže (SCM) provozovaného Českou jezdeckou federací proběhl 24. listopadu jako poslední z disciplín, které mají právě SCM zřízená. Podrobnosti k tématu se dočtete v příspěvku z webu ČJF.
14.12.2017 14:21  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A
Na webu České jezdecké federace byla zveřejněna aktualita týkající se výběru jezdců do SCM. Kompletní článek si můžete přečíst níže:
 
Dne 24. listopadu 2017 se uskutečnil výběr do SCM drezura v Královickém dvoře. Akci předcházely výběry do SCM všestrannosti s Christinou Klingspor na Suché a SCM skoky s Tjarkem Nagelem ve Zduchovicích.
 
V případě skoků a všestrannosti byli všichni účastníci prostřednictvím svých komisí a trenérů SCM správně a včas informováni o smyslu systému a organizaci výběrů, což přispělo k velkému úspěchu akcí. Chtěli bychom tímto informovat také příznivce drezury a vysvětlit některé případné nejasnosti.
 
Program vznikl na základě nové koncepce výběru a podpory mladé reprezentace, kterou zástupci oblastí přijali na jaře tohoto roku a navazuje na prioritu ČJF, kterou je zvyšování kvality práce trenérů, v tomto případě přebíráním ověřených zahraničních zkušeností.
 
Systém a pravidla výběru, která jsou shodná pro všechna tři SCM, schválil výkonný výbor ČJF a Rada ČJF. Podstatou je vybrat a poskytnout mladé reprezentaci systematickou podporu reprezentačního trenéra, který zároveň předá své zkušenosti domácím trenérům jezdců, a ti je budou dále předávat prostřednictvím soustředění na oblastech. Cílem práce reprezentačních trenérů mládeže je prioritně výběr, systematická příprava a podpora účasti mládeže na ME dané disciplíny. V ČR působí mnoho zahraničních trenérů, z nichž někteří již s mládeží pracují. Reprezentačním trenérem však nemůže být trenér, který je již reprezentačním trenérem jiné země. Cílem ČJF a programu není zamezit jezdcům možnost s těmito trenéry pracovat, ale naopak, jezdci mohou čerpat na práci s nimi finanční podporu prostřednictvím programů, které k tomuto účelu byly vytvořeny (JSOPR 2017, OPP 2018). V roce 2017 bylo možné čerpat podporu na tyto trenéry a stejně tak tomu bude v roce 2018, dokonce ještě v rozšířené míře nejen pro mládež, ale i pro dospělé.
 
Komise jmenovaná VV ČJF pracovala ve složení Dr. D. Schüle, MUDr. H. Žižková a L. Marešová a posoudila při výběru celkem 34 dvojic. Některým dvojicím, u kterých nebyl výběr v pátek jednoznačný, se věnoval Dr. Schüle ještě v sobotu. V neděli již dvojice pracovaly s trenéry podle rozdělení ve skupinách. 
 
Výkonný výbor ještě projednává požadavky na navýšení počtů účastníků ve všech třech SCM, protože o nový program se zahraničními trenéry je velký zájem. Teprve potom budou účastníci informováni o konečném počtu vybraných jezdců.
 
Zdroj: www.cjf.cz
 
Ilustrační foto: Lukáš Klingora



Štítky: SCMČJFdrezura
reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE