reklama 11A

Drezurní MČR odstartuje zanedlouho na Panské líše

Jezdecká společnost Panská lícha je pořadatelem letošního mistrovství České republiky v drezuře. Do brněnského areálu, který je s drezurou pěvně spjatý, se sjedou zástupci všech věkových kategorií kromě jezdců na pony. Chybět nebude ani paradrezura.
11.07.2017 14:32  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Alexandra Hanáčková bude obhajovat titul mistryně ČR v kategorii starších juniorů. Foto: archiv Jezdci.cz
 
Ve čtvrtek 13. července startuje v Brně Panské líše letošní MČR v drezuře. Připraveny jsou soutěže ve všech kategoriích kromě pony. V seniorské kategorii navíc přibyla jedna úroveň, protože mistrovská soutěž byla rozdělena na velkou a malou rundu.
 
Děti čeká tříkolová soutěž (DU-B, DD, vL). Držitelka titulu z loňského roku Eva Vavříková postoupila do starší kategorie, takže obhajovat zlato mezi dětmi nebude. V přehledu přihlášených je jedenáct dvojic, mezi nimi například Eliška Skřivanová a Velvet, kterým vyšel výborně start na CDICh 2017 právě v Brně.
 
V mladších juniorech uvidíme zmíněnou Evu Vavříkovou a desítku dalších. Vítězka z roku 2016 se letos na MČR nechystá v žádné z vypsaných soutěží.  Účastníky čekají tři kola sestavené z úloh dvakrát JU a vJ.
 
V kategorii starších juniorů bude zlato obhajovat Alexandra Hanáčková na Well Done. Celkem je nahlášeno také jedenáct dvojic, které budou muset absolvovat tři kola JD, JJ, vJ.
 
Mladé jezdce čeká YU, SG a vY, v kterých bude chybět Sofie Brodová, jež vyhrála MČR v této kategorii loni. MČR přilákalo čtyři dvojice. Také mezi seniory se neobjeví obhájkyně zlata Libuše Mencke. Seniorská kategorie má navíc od letošního šampionátu trochu jiný formát. Pojedou se dvě rundy. V malé rundě se bude závodit v SG, IM-1 a vIM-1. Přihlášeno je dvanáct startujících mezi nimi například Michal Košťál, Alena Ticová, Hana Vášáryová či Tereza Hábová.  
 
Velká túra, v které se bude soutěžit v IM-II, GP a vGP přilákala šestici účastníků: Elišku Stránskou, Petru Minářovou, Fabrizia Sigismondiho, Adélu Neumannovou, Vandu Bělinovou a Barboru Marešovou.
 
Paradrezurní tituly přijedou obhajovat Anastasja Vištalová a Jan Rous ve skupinách 1 a 2. Mezi nezařazenými sportovci loni vyhrála Kristýna Rudolfová, která je letos přihlášená do skupiny 1.
 
Startky a výsledky budeme aktualizovat v záznamu závodů – viz. odkaz níže



Štítky: MČRdrezuraBrno
reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE