reklama 11C

Drezurně-skokové MČR pony 2014 míří do Zduchovic

Ve středu 16. dubna schválil Výkonný výbor ČJF změnu pořadatele letošního mistrovského podniku pony v drezuře a skákání. Mistrovství pony se uskuteční v původním termínu 14. až 17. srpna 2014 v Jezdeckém areálu Zduchovice...
17.04.2014 16:00  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
Ilustrační foto Josef Malinovský
 
Již ve čtvrtek 27. března 2014 proběhla v Herouticích schůze komise pony za účasti zástupců JK Panská líchaMgr. L. Sekaninové a Ing. Charváta. Důležitý bodem jednání byl právě letošní skokově-drezurní mistrovský podnik plánovaný do Brna a jeho termínová kolize s Moto Grand Prix České republiky 2014 na Autodromu Brno a s tím spojené problémy s ubytováním, zaplněné ubytovací kapacity v celém Brně a okolí, problémy s dopravou - ve městě je během víkendu přítomno více než 200 tisíc lidí, navíc s tím spojené logistické problémy na příjezdech a exitech Brna a nadměrné bezpečnostní prověrky veškerých užitkových vozů a v našem případě pochopitelně i přepravníků z důvodů zvýšené kriminality ve městě.
 
Zástupce pořadatele navrhl jako variantu přesun termínu na poslední srpnový víkend – členové pony komise jednoznačně podporují variantu zachování termínu, aby nedošlo ke kolizi se třemi dalšími pony závody v kalendáři a zejména Světovými jezdeckými hrami v Normandii. Také rodiče a trenéři jezdců mají v převážné většině hotový program na prázdniny a vše je směřováno k již jasnému a léty udržovanému termínu.
 
Protože v Brně se původní termín vzhledem ke kolizi termínů ukazuje jako velice rizikový pro zdárný průběh MČR, po proběhlé diskusi se pony komise rozhodla vyzvat v pořadí druhého zájemce o pořádání MČR pony 2014, který vzešel z výsledků výběrového řízení v září 2013 – JO La Bohéme Zduchovice. Tento pořadatel je dle zjištění v průběhu schůze připraven MČR zorganizovat v původním termínu a podle své původní nabídky.
 
Zástupci JK Panská Lícha Brno projevili zájem pořádat toto mistrovství v následujícím roce. 
 



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE