reklama 11C

Dojemné loučení britských olympijských šampionů

Zlatý olympionik Nick Skelton se v neděli 14. května rozloučil během závodů CSI5* ve Windsoru s kariérou. Končí také jeho nejlepší kůň a parťák z olympiády Big Star. Dojemnému loučení fanoušků s domácí legendou přihlížela i královna Alžběta II.
15.05.2017 16:34  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 

Dojemné rozloučení s kariérou má za sebou britský jezdec Nick Skelton a jeho kůň číslo jedna posledních let Big Star. 
 
Jak informovala snad všechna důležitá ostrovní i zahraniční média v neděli 14. května se dvojice naposled představila parkurovým fanouškům. Stalo se tak během závodů CSI5* ve Windsoru a pohnutí bylo vidět ve tvářích všech přítomných diváků včetně královny Alžběty II. 
 
Dvojice Nick Skelton a Big Star vybojovala v roce 2016 zlatou medaili na olympijských hrách v Riu v soutěži jednotlivců. Skeltonovi bylo v době konání her 58 let. 
 
Za dlouhou sportovní kariéru má legendární reprezentant Velké Británie na svém kontě řadu úspěchů. Má tři zlaté, tři stříbrné a tři bronzové medaile z mistrovství Evropy. Doplňme dvě zlata z olympiád, dvakrát byl stříbrný a třikrát bronzový na mistrovství světa. Vítězství v soutěžích Grand Prix je nepočítaně. 
 
Zajímavostí je, že Skelton drží již skoro 40 let rekord Velké Británie ve skoku mohutnosti. Má hodnotu 2 metry a 32 centimetry a dosáhl jej s koněm Lastic v roce 1978 při tradičních předvánočních halových závodech v londýnské Olympii. 
 
Holandský hřebec Big Star, který také ve Windsoru ukončil kariéru, se narodil v roce 2003. Jeho otcem je Quick Star a matka Jolanda je po hřebci Nimmerdor. 
 
Skelton ho má od jeho pěti let, a netají se tím, že prakticky hned, když jej viděl, uvažoval o tom, že je to kůň, který má předpoklady pro nejvyšší příčky na olympiádě. 
 
„Je to vynikající kůň, který mě nikdy nenechal na holičkách, měl jsem velké štěstí celý život na skvělé koně, majitele, sponzory. Jsem pyšný na to, co jsem dokázal, a kdybych mohl, udělal bych vše znovu“, uvedl při loučení Nick Skelton.
 
 



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE