reklama 11D

Do zahájení jezdeckých her WEG zbývá 60 dní

ikonka

Světové jezdecké hry WEG, to je výjimečná sportovní událost. Jednou za čtyři roky se závodí o tituly mistrů světa ve všech klasických jezdeckých disciplínách patřících pod Mezinárodní jezdeckou federace. Do těch s ročníkem 2018 zbývá 60 dní.
13.07.2018 15:45  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Není žádní jiná jezdecká akce, jako je tato! Světové jezdecké hry, vrchol tohoto sportu začaly odpočítávat dva měsíce do svého zahájení. Zahajovací ceremoniál her, které hostí americký Tryon, proběhne už 11. září!

S očekávanou účastí zhruba tisícovky jezdců, patnácti set koní ze sedmdesáti zemí a půl milionu návštěvníků to bude jedna z největších událostí roku 2018 ve Spojených státech amerických.

WEG se konají jednou za čtyři roky, vždy v mezidobí mezi letními olympijskými hrami. Je to jedna z největších sportovních akcí napříč všemi sporty. Kombinuje olympijské disciplíny skoky, drezura, paradrezuru a všestrannost s dalšími disciplínami, kterými jsou čtyřspřeží, vytrvalost, voltiž a reining.

První hry pořádal v roce 1990 švédský Stockholm, následoval Haag (1994), Řím (1998), Jerez de la Frontera (2002) a Cáchy (2006). Mimo Evropu se konaly poprvé v roce 2010, a to v Kentucky v USA, o čtyři roky později se vrátily opět do Evropy, do Francie.

WEG 2018 jsou tedy osmými jezdeckými hrami v pořadí, přinesou vzrušení a výjimečný zážitek, když se v Tryonu sjedou nejlepší dvojice světa ve všech klasických disciplínách pod hlavičkou FEI. Ta spouští dva měsíce před zahájením akce kampaň #BeOne.

Fanoušci, jezdci a týmy z celého světa společně – jako jeden – oslaví tento svátek. FEI vyzývá všechny fanoušky, aby se spojili a ukázali svou lásku k jezdeckému sportu. Je čas pro vášeň! Být svobodný, sjednocený, odvážný, velkolepý…

„Jsme potěšení, že rozjíždíme kampaň #BeOne, Světové jezdecké hry jsou už za dveřmi!“ řekla Sabrina Ibanez Generální sekretář FEI. „Když se podíváte na jezdectví, zjistíte, že je emotivní, intenzivní, že přináší vášeň. Tato kampaň spojí fanoušky všech disciplín a ukáže, že jezdecký sport je jen jeden! Je to oslava sportu, událost, jíž se žádná jiná nevyrovná“.

Více o kampani najdete ZDE




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE