reklama 11A

Do čela skokového žebříčku FEI se vrátil Delestre

S koncem června se uzavřel další měsíční propočet světového žebříčku FEI v parkurovém skákání. Po měsíční pauze se do vedení vrátil francouzský jezdec Simon Delestre. Červnový lídr McLain Ward klesl na třetí místo. Podrobné informace čtěte v článku.
06.07.2016 09:25  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Simon Delestre se vrátil do vedení FEI žebříčku. Foto: FEI / Arnd Bronkhorst

Longines Ranking FEI neboli světový žebříček v parkurovém skákání opět uzavřenou měsíční bilanci. Po propočtu koncem června se do čela vrátil francouzský jezdec Simon Delestre, který je klíčovým členem týmu pro OH v Riu. Delestre sesadil z trůnu v březnu letošního roku Scotta Brashe (GBR), jenž vedl bodování bezmála rok.
 
V červnu překonal Delestra americký několikanásobný olympionik McLain Ward. Ve vedení vydržel měsíc, od 1. července je světovou jedničkou opět Delestre. Ward klesl dokoncena třetí příčku, na druhou se dostal Němec Christian Ahlmann.
 
Francie je co do počtu jezdců umístěných ve světové TOP10 nejúspěšnější zemí. Mezi desítkou nejlepších mají tři jména. Vedle pozice číslo jedna drží čtvrté místo Pénélope Leprevost a sedmý je Kevin Staut. Američané a Němci mají po dvou jezdcích v TOP10. Za USA je v elitní sestavě Ward a Kent Farrington, německé barvy zastupují Ahlmann a Daniel Deusser
 
Desítku doplňuji Scott Brash (GBR), Bertram Allen (IRL) a Gregory Wathelet (BEL).
 



Štítky: FEIskoky
reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE