reklama 11B

Devadesátka EquiTV z CAI v Kladrubech 2018

ikonka

Tento díl Devadesátky EquiTV je věnovaný Rudolfovu poháru 2018, tedy mezinárodním vozatajským závodům kategorie CAI. Ty se konaly 19. - 22. dubna v Kladrubech nad Labem a dařilo se při nich zejména domácímu Jiřímu Nesvačilovi juniorovi.
24.04.2018 13:19  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Foto: Gabriela Pilařová

DEVADESÁTKU EQUITV SLEDUJTE V TOMTO ODKAZU

Předposlední dubnový víkend je již 15 let neodmyslitelně spjatý s mezinárodními vozatajskými závody pořádanými v areálu Národního hřebčína Kladruby na Labem. Tradiční Rudolfův pohár se letos jel ve dnech 19. až 22. dubna a provázelo jej příjemné počasí s letními teplotami, které do Kladrub přilákalo velké množství fanoušků. Enormní byl zájem o účast také mezi jezdci. Počet spřežení, která se během soutěží v šesti kategoriích představila, dosáhl bezmála stovky.

Konkurence devíti kočáru se sešla v královské kategorii čtyřspřeží. Český jezdec Jaroslav Juráň začal velmi slibně, po drezurní zkoušce byl třetí. V maratonu však bohužel kvůli své zdravotní indispozici vzdal, což je i výsledek, který si zapsal do celkové výsledkové listiny. Přesto podle pravidel mohl soutěžit v parkuru a dojel si pro třetí místo dílčího hodnocení. Těsně pod stupni vítězů zůstal Radek Nesvačil. Po loňské reprezentační přestávce je tento výkon jistě slibným začátkem pro jeho účast na mezinárodních závodech v sezoně 2018.

Konečnou třetí příčku získal Němec Norman Schröder. Tomu se dařilo zejména v maratonu, v němž byl druhý. Výborně si vedl od začátku soutěže polský vozataj Piotr Mazurek. V drezuře byl druhý, stejně tak v závěrečném parkuru. Nevyšel mu jen maraton, ale v konečných výsledcích udržel druhé místo. První místo z loňského Rudolfova poháru obhájil k velké radosti domácího publika Jiří Nesvačil junior. Ani v jedné ze třech částí soutěže nedal soupeřům žádnou šanci. Vedení se ujal hned v drezuře, poté vyhrál maraton i vozatajský parkur.




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE