reklama 11A

Další kolo KMK proběhlo na Suché

Další kolo skokových kritérií mladých koní se uskutečnilo v areálu na Suché u Litomyšle. Během prvního květnového dne se v sedle mnoha koní představila jezdecká elita, takže rozhodování o nejlepších nebylo vůbec jednoduché...
03.05.2014 20:32  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Nejlepším v šestoletém ročníku byl Zento-S a Jiří Luža. Foto Michaela Javůrková

Čtyřletý ročník hřebců, valachů a klisen byl hodnocen na parkuru stupně „Z“. Mezi klisnami byla nejlépe hodnocenou La Carina vedena Janem Zwingerem. Bodové hodnocení bylo 8,2 za provedení skoku, 7,8 za obratnost koně a 8,0 za připravenost, celkem tedy 24 bodů. Druhou klisnou byla Arven 3 předváděná Jiřím Hruškou (JK Opava Kateřinky), která zaostala za vítězkou o pouhé dvě desetiny
 
Čtyřletých valachů a hřebců se předvedlo dohromady 14. Jiří Hruška dovezl do této kategorie dva koně, přičemž s Carlo-T zvítězil (25,5 bodů) a s Clin D´Or ČT byl pátý (23,8b.). Druhým hřebcem z nejmladšího ročníku byl mnětický plemenný hřebec Pandrhola vedený Markem Hentšelem (JK Baník Ostrava). Jeho bodový zisk byl 24,5 bodů.
 
V  soutěži ZL pro pětileté se dvě klisny bodově naprosto shodovalyArista 1 s Jiřím Hruškou a Campilla s Markem Hentšelem. Obě měly 24,2 bodů.  Na parkuru „L*“ se hodnotily kvality pětiletých valachů a hřebců. Uvedlo se jich dvanáct, přičemž tuto soutěž ovládly jezdkynězvítězila Veronika Klímová s hřebcem La V Grand s 25,2 body. Druhá byla Stanislava Kopecká s Escudem s 24,5 body, třetí pak Hana Kopecká a Floyd (24,4b.).
 
Nejstarší ročník, šestiletí koně, poměřovali své kvality již na dvouhvězdovém L. Mezi klisnami byla nejlépe hodnocenou Daytilla vedena Janem Zwingerem (24,6bodů), druhou byla Luana-T s Ivou Holíkovou, třetí Sonya se Zdeňkem Žílou.
 
Jezdecká stáj Schneider přivezla letošního vítěze mezi hřebci a valachy v šestiletém ročníku. Stal se jím Zento-S vedený Jiřím Lužou. Dosáhl bodového zisku třikrát 8,5. Druhým hřebcem byl Carison, předváděný Markem Klusem.
 
Zatímco další kolo KMK se přesouvá do areálu ve Zduchovicích, v areálu na Suché se konají další závody již 10. května. Kompletní výsledky naleznete v záznamu, viz odkaz níže. 



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE