reklama 11A

DS Pardubice je normálně fungující firma

Blíží se konec funkčního období některých členů představenstva a dozorčí rady Dostihového spolku a.s. a tak je čas bilancovat. Společnost se nedávno potýkala s finančními problémy, teď je ale dle hodnocení DS stabilní firmou s dobrými výsledky...
09.02.2015 09:54  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A

Ilustrační foto Ivan Krejza
 
Poslední tři roky hospodaří v kladných číslech a pozitivně se dívá i do budoucnosti. Společnosti se podařilo během uplynulých tří let úspěšně přijmout stabilizační opatření, snížit provozní náklady a zvýšit výnosy z prodeje reklamy. „Dneska jsme provozně normálně fungující firma. Současné vedení Dostihového spolku dalo hospodaření do pořádku a věříme, že noví členové představenstva a dozorčí rady budou v tomto trendu pokračovat. Zatím máme signály, že jim na rozvoji společnosti a závodiště záleží,“ tvrdí místopředseda představenstva Dostihového spolku a.s. Michael Skalický.
 
K částečné obměně představenstva a dozorčí rady by mělo dojít na jednání Valné hromady, která se uskuteční 5. března. Kandidátem do dozorčí rady je její dosavadní předseda, profesí ekonom a daňový poradce, Petr Beneš, který se hospodařením Dostihového spolku a.s. několik let intenzivně zabývá.
 
„Rok 2014 byltřetím rokem, kdy jsme byli v zisku. Vytváříme účetní rezervy, abychom byli připraveni na případné daňové doměrky za období 2009 – 2011. Úkolem pro budoucí vedení také je postupně se vyrovnávat s kumulovanou ztrátou z období do roku 2011. Současnému vedení se podařilo účetnictví „srovnat“, auditor se k němu vyjadřuje bez výhrad. Důležité také je, že se daří řádně splácet půjčku od majoritního akcionáře, tedy města Pardubice,“ připomíná Petr Beneš.
 
Ke kladným hospodářským výsledkům napomáhá také stále vzrůstající počet diváků a prodaných vstupenek při dostihových dnech, tahounem je samozřejmě Velká pardubická s Českou pojišťovnou. Loňský ročník navštívilo na 30 tisíc diváků, další milion a čtvrt ji sledoval v České televizi i na zahraničních kanále Racing UK a DIGI Sport. Dobrou návštěvnost mají i mítinky s vrcholem v podobě kvalifikace, zájem stoupá také o „nedostihové“ akce. Například na výstavu Koně v akci přišlo na šest tisíc návštěvníků. Pro letošní sezonu Dostihový spolek a.s. připravil opět deset dostihových mítinků, termínovou listinu doplňují i závody spřežení či všestrannostivčetně Mistrovství ČR družstev, parkury, výstava Koně v akci i některé novinky. Na závodiště se například vrací atletický kros nebo třeba Hubertova jízda spolupořádaná s jízdní jednotkou Městské policie.



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE