reklama 11D

Čtyřhvězdové CDI 2015 Mnichov pro domácí

Během víkendu 7. – 8. listopadu se v Mnichově při CDI4* závodilo v úlohách GP Special a GP Kür. V obou případech se nejvíce dařilo německým dvojicím. Dorothee Schneider skončila v sobotu těsně druhá, v neděli si výsledkem přes 80% dojela pro výhru…
09.11.2015 16:33  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Ilustrační foto archiv Jezdci.cz

Německá reprezentantka Dorothee Schneider s koněm Ullrich Equine´s St. Emilion nestačilasobotní úloze Grand Prix kür na svého krajana Matthiase Boutena. Ten jisedle Söhnlein Brilliant MJ porazil o pouhých 0,025 %.  V nedělní úloze Grand Prix Special však Dorothee Schneider v sedle svěřence Show Time předvedla výbornou úlohu, jako jediná dosáhla nad 80 % (80,294 %) a s náskokem více jak 4 % zaslouženě zvítězila.

Jezdkyně tím zároveň pokořila dosavadní osobní rekord. Nikdy ve svém životě totiž tato německá reprezentantka nezískalaúloze Grand Prix Special více jak 80  %.  „Pocit, jaký jsem dnes mělasedle koně Showtime, byl nepopsatelný,“ podotknula pro server engarde.de vítězka Dorothee Schneider. „S takovým úspěchem jsem na těchto závodech vůbec nepočítala,“ doplnila. Jezdkyně tohoto letos devítiletého koně dostala již ve třech letech a sama ho dostalana tuto úroveň.

Druhé místo získalanedělní úloze Grand Prix Special Jessica von Bredow-Wendlkoněm Unee BB za 76,216 %. Třetí skončil sobotní vítěz Matthias Bouten, tentokrátkoněm Ehrengold MJ. Ti za svoji úlohu obdrželi 70,216 %.

Startovní pole v rámci čtyřhvězdového CDI nebylaMnichově příliš obsáhlá, jednalo se však o příjemný počet startujících a tak by to mělo i v budoucnu zůstat. Jak uvedli na mnichovských stránkách www.engarde.de: „Jednou jsme udělali chybu, že jsme zrušili drezurní soutěžerámci závodů Munich Indoors. Toho už se ale chceme vyvarovat. Nálada při küru a sledování jezdeckého umění na obdelníku je výborná podívaná,“ popsal Volker Wulff za pořadatele.

rámci startovního pole nechyběla dvě jména olympijských účastníků, a to Dorothee Schnieder a Hubertus Schmidt. Dále se představila bronzová medailistkamistrovství Evropy Jessica von Bredow-Werndl.

Kompletní výsledky naleznete ZDE.  

Článekvyužitím informací z www.engarde.de




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE