reklama 11B

Lukáš Klouda zahajuje seriál SP v Mnichově

Velký halový mítink v Mnichově, kde se konají soutěže hned ve třech disciplínách najednou, přinese také první kolo Světového poháru ve voltiži sezóny 2014/2015. Svoje želízko v ohni bude mít i Česká republika, a to díky Lukáši Kloudovi...
07.11.2014 12:36  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Ilustrační foto Lukáše Kloudy archiv Jezdci.cz

Lukáš Klouda, který patří stabilně mezi světovou voltižní špičku nebude chybětsérii závodů Světového poháru ani tentokrát. Závody konané ve dnech 6. – 9. listopadu již mají za sebou první kolo. V něm český reprezentant obsadil pátou příčku. Jelo se mi snad nejlíp z celé sezóny, trochu těžké bylo se vejít do prodlouženého časového limitu 1:20. Když byla sestava kratší, sbírali jsme srážky. měl na konci ještě asi 5-8 sekund, nicméně to by nemělo hodnocení tak ovlivnit,“ popsal Lukáš Klouda. „Můj kůň Landar dostal velice nízkou známku, i když šlapal super. Známka 6,2 je víc než podprůměr oproti tomu co normálně dostává,“ doplnil. Celkově Lukáš Klouda obdržel 7,880 bodů, přičemž jeden rozhodčí viděl jeho jízdu jako nejlepší a získal téměř devět bodů.

Na Landarovi závodí také slovenský jezdec Adam Lukáč, který se umístil na šesté příčce, ihned za Lukášem Kloudou. Pro devatenáctiletého slovenského reprezentanta je to premiérový start ve Světovém poháru. „Je to sen, který se stal skutečností. Chtěl bych tímto inspirovat své mladší kolegy na Slovensku, aby se snažili o to nejlepší a jednou třeba mohli také bojovat ve Světovém poháru,“ uvedl na FEI Adam Lukáč.

Naopak právě Lukáš Klouda se stal loňským vítězem tohoto prvního kola Světového poháru. Druhá jízda ho čeká jižpátek odpoledne, proto držme palce, ať se mu podaří navázat či se co nejvíce přiblížit loňskému úspěchu.

Kompletní výsledky naleznete ZDE. Stránky pořadatele jsou TADY.




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE