reklama 11D

Čtvrteční české úspěchy i výhra při CSI Opglabbeek

ikonka

V belgickém Opglabbeku se od čtvrtečního dne 12. dubna skáče v rámci mezinárodních skokových závodů CSIYH i CSI2*. Hned na úvod se velice dobře představil Filip Doležal i Jan Malý. Oba čeští reprezentanti si připsali na své konto vítězství…
12.04.2018 17:09  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Český jezdec Filip Doležal dosáhl na první dělené místo v soutěži pro mladé koně při CSIYH1*, když parkurem 115 centimetrů vysokým provedl bezchybně svého pětiletého svěřence Nagano.

Šestiletí koně již během čtvrtka závodili nejen na trestné body, ale také rozhodoval čas. Jednalo se dvoufázové skákání s výškou překážek 125 centimetrů. Jan Malý předvedl výbornou formu svých koní, když si dojel pro vítězství s koněm Idefix Del Laghetto. Jako jediný dokončil druhou část nejen bezchybně, ale také pod 28 vteřin. Tento český reprezentant si zároveň dojel i pro třetí příčku, a to s koněm Candino des Etains. S ním předvedl druhou fázi v čase 29,05 vteřiny.

V této soutěži byl bezchybný také Filip Doležal a Chaccamila, a to v obou fázích. Jejich dosažený čas však nestačil na umístění v elitní desítce.

Janu Malému se dařilo i v sedle sedmiletého valacha Faristo, s nímž si dobře vedl v soutěži 135 centimetrů vysoké. I na takto staré koně čekalo při CSIYH1* dvoufázové skákání. Česká dvojice opět ukázala bezchybnou jízdu, a nakonec si zajistila pěkné čtvrté místo. V druhé fázi přitom ztratil Jan Malý na vítěze pouze 0,5 vteřiny.

Českému jezdci Janu Malému se nedařilo pouze v sedle mladých koní. Kvalitní výsledek ukázal i v parkuru CSI2*, a to s výškou překážek 135 centimetrů. V soutěži hodnocené na čas sedlal koně Zarthago Br Z a po bezchybné a poměrně rychlé jízdě se mohl radovat z konečné osmé pozice.

Nejvyšší zkouškou úvodního závodního dne byl parkuru 140 centimetrů vysoký, který se při CSI2* jel taktéž na čas. Na startu se sešlo více jak 90 dvojic, mezi nimi i jedna česká. Filip Doležal sedlal na parkuru hřebce Reason de Ganad a dokončil bez trestných bodů. Nicméně jejich čas patřil mezi ty pomalejší a nestačil tak na umístění v elitní dvacítce.

 

Kompletní výsledky naleznete ZDE.




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE