reklama 11D

Čtvrteční Ciekocinko s českým vítězstvím

ikonka

Na mezinárodních závodech CSIO a CSI2* se v polském Ciekocinku dařilo během čtvrtečního dne 30. srpna také české ekipě. Ta si totiž na konto připsala i jedno vítězství. O českou hymnu se tento den zasloužila Alžběta Vojtková s Pinky Pay…
30.08.2018 18:27  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Nejlepší české umístění čtvrtečního dne získala Alžběta Vojtková s Pinky Pay v soutěži Silver Tour. Jednalo se o dvoufázové skákání s výškou překážek 130 centimetrů. Česká dvojice si s druhou fází poradila ve výborném čase 37,17 vteřiny a měla v cíli více jak vteřinový náskok.

V Ciekocinku se koná CSIO pro děti, juniory a mladé jezdce. A právě v dětské kategorii má Česká republika početné zastoupení. Na závodech navíc nechybí letošní účastníci mistrovství Evropy, kteří také promluvili do pořadí na předních příčkách. V Children Tour totiž pěkné druhé místo obsadila Petra Pařenicová s Ebel. Na parkuru 120 centimetrů vysokém rozhodoval čas. Třetí pak dokončila Valentýna Kuková se Spotlight Z a do elitní desítky se tato jezdkyně dostala i s Chicago-RA, když skončila sedmá.

Mezi juniory při CSIOJ se čtyři jezdkyně dostaly do elitní patnáctky. V rámci elitní desítky se umístily na osmé pozici Sára Vingrálková s Kasi-Sini DC a hned příčku pod ní skončila Michaela Rodová s Jersy Flower.

V soutěžích pro mladé koně při CSIYH1* předváděla dobré výkony Michaela Rodová. Ve finále pětiletých postoupila do rozeskakování, kde nakonec s Night van de Kwakkelhoek obsadila pěkné druhé místo. Následně pak tato česká zástupkyně skončila sedmá mezi šestiletými, a to s Dorothy DH Z.

Mezi sedmiletými se dařilo Sandře Tomaidesové, která si dojela s Concabou pro čtvrté místo konečného pořadí. V této kategorii k rozeskakování nedošlo, neboť pouze jedna dvojice absolvovala připravený parkur bez trestných bodů.

Na závěr závodního dne se uskutečnily také vyšší soutěže. Zatímco v té nejvyšší Češi chyběli, na parkuru 140 centimetrů vysokém jsme měli několik zástupců na startu. Nejlepší výkon podala Miroslava Šťovíčková, která si po bezchybném výkonu zajistila s El Roccem jedenáctou příčku.

 

Startovní a výsledkové listiny naleznete ZDE.




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE