reklama 11A

Čistička vzduchu od fríských koní s Kapkou naděje

O benefiční akci Fríští koně pro Kapku naděje 2013, která se konala 10. srpna ve Ctěnicích, jsme vás opakovaně informovali. Zlatou tečkou je oznámení skutečnosti, že z výtěžku prvního ročníku byla zakoupena čistička vzduchu s hepa filtrerm...
26.11.2013 11:17  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D
 
 
Ta putovala na oddělení dětské hematoonkologie FN Motol. „Pacienti léčení pro leukemii nebo nádorové onemocnění mají velmi oslabenou obranyschopnost (imunitu). Z toho důvodu potřebují v průběhu léčby co nejčistší prostředí. Bakterie, plísně a viry, které jsou pro naše pacienty velmi nebezpečné, se v ovzduší nepohybují izolovaně, ale navázané na prachové částice, které lze zachytit čističkami vzduchu s velmi jemnými, tzv. HEPA filtry. Tyto čističky jsou výrazně dražší, než běžné čističky vzduchu pro domácnost, ale velmi účinné. Instalace čističek do pokojů nemocných dětí jim ušetří řadu nebezpečných infekčních komplikací,“ uvedl primář oddělení pro hematologii MUDr. Vladimír Komrska, CSc.
 
„Dovolte mi znovu poděkovat za podporu, které si nesmírně vážím. Podpořili jste projekt, který neměl žádnou historii, žádné reference, o to víc Vám děkuji za projevenou důvěru, myslím, že jsme opravdu pomohli tam, kde je skutečně třeba. Na základě ohlasů, reakcí, názorů veřejnosti, dětí i samotných účastníků musím ráda sdělit fakt, že ve spojení Koně a Kapka naděje hodláme i nadále pokračovat. Akce měla obrovský úspěch a já pevně věřím, že ten další ročník dopadne přinejmenším stejně tak, jako ten první. Pevně věřím, že i pro Vás bude tento ročník pomyslnou motivací k překonání výše výtěžku v roce příštím. Druhý ročník chceme pojmout více divadelně, zaměřit se na kostýmy, na celkový dojem a tak dále. To vše ale zatím držíme pod pokličkou, vše odtajníme až přijde ten pravý čas,“ konstatovala hlavní organizátorka akce Pavlína Vacátková. 
 
Předešlé články si můžete připomenout na níže uvedených odkazech. Video reportáž EquiTV.cz najdete TADY.



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE