reklama 11A

Čeští vytrvalci na MS v Abu Dhabi

10. prosince hostí Abu Dhabi nejlepší juniorské vytrvalce světa. Do Spojených arabských emirátů zamířili také 3 naši reprezentanti: T. Hrubá (Watan), M. Jadlovský (Sioux Dakota) a N. Terberová (Joulik de Villeneuve)… AKTUALIZACE 10.12.: VÝSLEDKY...
10.12.2011 18:37  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Ceny pro nejlepší účastníky MS. Foto Michaela Litovová

Sledujte také informace přímo od naší ekipy na Facebooku - ZDE!

 

AKTUALIZACE 10. 12. 2011:
Natálie Terberová dokončila na velmi slušném 31. místě v čase 6.44.31. Hned za se umístila Tereza hrubá s časem delším o pouhou jednu sekundu. Miroslav Jadlovský obsadil v čase 8.44.02 celkovou 47. pozici mezi 48 dokončivšími účastníky. Nutno však podotknout, že celá řada soutěžících závod nedokončila. KOMPLETNÍ VÝSLEDKY NAJDETE POD TÍMTO ODKAZEM
V soutěži týmů obsadila Česká repulblika krásné 7. místo (2. v Evropě). S ohledem na velmi silnou konkurenci z celého světa je jejich výkon v takto odlišných podmínkách velmi cenný.
 
 
AKTUALIZACE 9. 12. 2011:
Dnes proběhly vstupní veteriny, které všichni čeští koně absolvovali v naprostém pořádku. Zítra je čeká 120 km rozdělených do 5 etap, přičemž ty první tři kola budou rozhodující, protože vedou v těžkém terénu. Tvrdý povrch bude střídat hluboký písek (až do poloviny holení) a neustálé stoupání a klesání přes duny. Poslední dvě kola už jsou lehčí a dá se tedy očekávat zvýšení tempa. 
 
Harald Grinschgl, jeden z rozhodčích se vyjádřil, že kdo projde tzv. „Tora bora“, jak zdejší nazývají ty duny, tj. první dvě, tři kola, má z 80 % jisté dokončení. První polovina bude tedy rozhodující. V té druhé už se spíše jen „svezou“.
 
Na webech http://adec-web.com a www.atrm-systems.fr budou zítra průběžné výsledky.
 
Text Michaela Litovová
 
AKTUALIZACE 8. 12. 2011:
Zdravíme všechny čtenáře z Abu Dhabi. Naši koně a jezdci jsou v pořádku, let absolvovali bez újmy a nutnosti veterinárních zásahů. Zásobování v letadle nejspíš nefungovalo úplně korektně, protože připravené krmení přijelo v nedotčeném stavu až sem. Nyní se již koně aklimatizují, dopoledne chodí pod sedlo, dnes se mohli proběhnout po klusových drahách a seznámit se s prostředím. Zítra od dvou odpoledne jsou vstupní veterinární kontroly. Závod se startuje v sobotu v půl sedmé ráno. 
 
Přinášíme vám satelitní snímek s vyznačením jednotlivých tras.
 
Již také známe vysílací časy 15minutového sestřihu průběhu závodu, který uvede Česká televize – najdete je POD TÍMTO ODKAZEM.
 
Průběžně vám budeme přinášet další aktuální informace.
 
Text Michaela Litovová
 
AKTUALIZACE 7. 12. 2011:
Letošní mistrovství světa juniorů a mladých jezdců se koná ve Spojených arabských emirátech a naše reprezentace – jak už ostatně začíná být zvykem – u toho nebude chybět. Našimi želízky do ohně jsou Tereza Hrubá s Watanem, Natálie Terberová  s Joulik de Villeneuve  a Miroslav Jadlovský se Sioux Dakota.  V tomto nelehkém úkolu jim bude pomáhat  početný servisní tým pod vedením  Kateřiny Kyselé (šéf ekipy) a MVDr. Mojmíra Dvořáka (týmový veterinář). Kromě mnoha dobrovolníků budou v Emirátech přítomni i Michaela a Martin Litovovi, kteří budou mít na starosti mediální stránku celého výjezdu a určitě nám přivezou mnoho krásných záběrů. Naše družstvo čeká 120 km v poušti na okraji města Abu Dhabi v jezdeckém centru Al Wathba. 
 
Přesto, že s jízdou v poušti naše vytrvalost již má, závod určitě nebude lehký. Na startu se totiž sejdou skvělí sportovci z celého světa – konkrétně 83 jezdeckých dvojic z 30 států. Ani v soutěži družstev to nebudou mít naši reprezentanti jednoduché – našemu družstvu bude konkurovat dalších 16 týmů. Před naší juniorskou špičkou stojí opravdu nelehký úkol.  Přestože  natrénovat koně na extrémní podmínky, jaké panují v poušti, je v našich podmínkách téměř nemožné, zase tak úplně bez šancí nejsme. V jednotlivcích by se mohli umisťovat kolem 20. – 30. místa, ale v družstvech bychom mohli být pro ostatní nepříjemným překvapením.  Čistě teoreticky – pokud se podaří dokončit všem třem našim reprezentantům – bychom mohli atakovat umístění mezi prvními pěti. Pokud nahlédneme do výsledků všech účastníků, zjistíme, že asi jen těžko přemožitelnými budou zástupci Argentiny, Brazílie, Francie, Spojených arabských emirátů a Uruguaye. Na naší výkonnostní úrovni jsou startující za Belgii, Španělsko, Chile, Itálii a Katar. Všichni ostatní mají výsledky horší než naše reprezentace. To ale neznamená, že nemůže nikdo překvapit. Jistě velmi kvalitní je tým USA, ale je také pravda, že Američané poprvé postavili na takhle velkou soutěž družstvo. Hodně nepříjemní mohou být i Holanďané, kteří jsou známí svým entuziasmem a týmovým duchem, nebo Španělé, které zase charakterizuje jejich dravost.
 
Před odletem na pražské Ruzyni.
 
Prostě a jednoduše  – naši mladí jezdci to rozhodně nebudou mít jednoduché, ale zcela bez šancí nejsou. Budeme jim držet palce, aby dobrá nálada, která vládla před odletem z ruzyňského letiště, byla stejně dobrou, až se budou vracet zpět v pondělí 12.12.2011.
 
Text Antonín Terber
 
 
PUBLIKOVÁNO 2. 12. 2012:
Přestože se mistrovství světa juniorů a mladých jezdců uskuteční až 10. prosince 2011, dle informací uvedených na portálu Equichannel.cz naši reprezentanti odletěli již včera – tj. ve čtvrtek 1. prosince. 
 
Veškeré podrobnosti k šampionátu najdete na stránkách pořadatele: www.adec-web.com
 
Účast našich jezdců by měly zachycovat televizní kamery soukromé produkce, která připravuje pořad pro Českou televizi. 



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE